14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj"Înapoi la școală!" - proiectul care vizează prevenirea şi corectarea abandonului şcolar

„Înapoi la școală!” – proiectul care vizează prevenirea şi corectarea abandonului şcolar

Peste 1000 de persoane din regiunea Sud-Vest Oltenia vor beneficia de servicii socio-educative integrate şi de formare a competenţelor şi abilităților de bază în cadrul proiectului «Înapoi la scoală!». „Proiectul nostru vine în completarea eforturilor deja depuse la nivel național ce vizează prevenirea şi corectarea abandonului şcolar. Cele mai recente date statistice indică regiunea Sud Vest Oltenia pe locul trei întru-un top al regiunilor cum cea mai mare rată de abandon şcolar în mediul rural, atingând o cotă alarmantă de 30,8% in 2013”, a spus Cristina Catană, managerul de proiectului.

Activitățile proiectului se vor derula în jurul a două componente principale: o componentă de prevenire a abandonului școlar și o componentă de corectare a abandonului școlar. Fiecare din cele două componente vizează un grup țintă bine definit. Componenta de prevenire a abandonului școlar este destinată elevilor cu risc de părăsire timpurie a școlii precum și părinților acestora. “Primul pas pentru a preveni și corecta abandonul școlar este să creştem gradul de informare al populației cu privire la acest fenomen”, a precizat Andreea Ciobanu, președinte Econyouth. Componenta de corectare a abandonului școlar se adresează persoanelor care au părăsit timpuriu școala sau nu au absolvit învățământul obligatoriu. „Credem că o abordare concentrată pe individ și pe nevoile acestuia va crește substanțial șansele de reuşită ale proiectului”, a menționat Naina Popa, organizator consiliere în cadrul proiectului.

Proiectul este implementat de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă în parteneriat cu Asociația Econyouth si Asociația Umanitară Romanița şi vizează prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii în regiunea Sud-Vest Oltenia. Proiectul “Înapoi la scoală!” se va derula în perioada iulie – decembrie 2015 și este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS