6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajŞapte staţiuni româneşti pentru relaxarea de vară

Şapte staţiuni româneşti pentru relaxarea de vară

Special pentru aceia care vara aceasta doresc să se bucure de aerul răcoros de la munte, staţiunile balneare sunt alegerea ideală. Nu avem nevoie de zăpadă pentru a aprecia frumuseţea munţilor, căci aceştia ne aşteaptă cu peisaje pitoreşti în orice anotimp, temperaturi mai scăzute, o natură impresionantă şi multe plimbări în aer liber. Iată şapte staţiuni româneşti care te îndeamnă să le vizitezi vara aceasta.

Băile Felix

Baile Felix

Băile Felix este una dintre cele mai cunoscute staţiuni balneare din România, datorită izvoarelor termale, care au efecte curative miraculoase. Este cea mai mare staţiune balneară cu regim permanent din România şi staţiunea cu cele mai multe locuri de cazare din ţară, după cele de la malul Mării Negre. Aici se pot face tratamente prin hidroterapie, electroterapie, aerosoli, plus masaje, împachetari cu parafină şi alte proceduri specifice.

Moneasa 

Moneasa

Moneasa este staţiunea ideală pentru vacanţa de vară, datorită locaţiei si a frumuseţii naturii, dar şi a apelor minerale prezente în această zonă, folosite în tratarea diverselor afecţiuni. Fie că eşti în căutare de odihnă sau ai nevoie de tratamente speciale, Moneasa oferă un mediu relaxant şi propice unui concediu în care să-ţi încarci bateriile.

Stâna de Vale 

Stana de Vale

Pe cât este de frumoasă iarna în staţiunea Stâna de Vale, pe atât este de minunată şi vara în aceste locuri. Aflată în munţii Apuseni, într-un cadru desprins din poveşti, staţiunea Stâna de Vale este faimoasă pentru peisajele sale incredibile şi pentru apele curative disponibile aici. În plus, poţi vizita obiective turistice cunoscute precum: Izvorul Minunilor, Peştera Meziad, Peştera Urşilor, cascadele Iadolina si Vălul Miresei, Cetatile Ponorului.

Covasna 

Covasna

Covasna este un centru de recuperare şi tratament, fiind una dintre cele mai complexe staţiuni de acest fel din Europa. Este o staţiune care valorifică foarte bine izvoarele naturale şi mofetele, astfel dezvoltând turismul în această regiune. Covasna este locul perfect de vacanţă pentru că aici există şi numeroase alte modalităţi de petrecere a timpului liber.

Băile Olăneşti 

Baile Olanesti

Apele minerale din Băile Olăneşti ajută la tratarea multor afecţiuni speciale şi, din acest motiv, este una dintre cele mai căutate staţiuni din România, fiind supranumită şi Izvoarele de aur. In plus, staţiunea oferă multe opţiuni distractive de petrecere a concediului pentru tineri, familii şi nu numai.

Sovata

Sovata

Sovata este o staţiune în apropierea oraşului Târgu Mureş, cunoscută pentru tratamentele sale naturale şi dotările multiple. Staţiunea este înconjurată de lacuri – precum cele helioterme sau cele cu nămoluri, care susţin tratamentele împotriva diverselor afecţiuni, dar au şi rol de agrement. Aici se găseşte şi Lacul Ursu, unic în Europa.

Băile Tuşnad 

Baile Tusnad

Băile Tuşnad este cel mai mic oraş din România şi un loc fermecător de vacanţă. În staţiune se găsesc 44 de izvoare naturale, cu ape minerale, mofete şi mezotermale. Băile Tuşnad este considerată una dintre cele mai frumoase aşezări balneare din ţara noastră şi a fost fondată în anul 1842. Aici puteţi vizita Lacul Sf. Ana, de origine vulcanică.

Fie că te ascunzi de caniculă, fie că ai nevoie de o perioadă de relaxare sau de anumite tratamente naturale, staţiunile din România oferă multe beneficii turiştilor săi. Alegând una dintre staţiunile prezentate mai sus, ai ocazia să admiri cele mai frumoase peisaje din ţară şi să profiţi de caracteristicile specifice ale fiecărei staţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS