16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPreşedintele CJ către primarii din Dolj: „Acesta este momentul pentru pregătirea proiectelor cu finanţare europeană“

Preşedintele CJ către primarii din Dolj: „Acesta este momentul pentru pregătirea proiectelor cu finanţare europeană“

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj (al doilea din stânga) a evidențiat rolul important al investițiilor susținute din fonduri  nerambursabile pentru dezvoltarea comunităților locale
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj (al doilea din stânga) a evidențiat rolul important al investițiilor susținute din fonduri
nerambursabile pentru dezvoltarea comunităților locale

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a adresat un apel primarilor din județ pentru a pregăti și depune proiecte, odată cu lansarea programelor cu finanțare europeană aferente exercițiului 2014-2020. Preşedintele CJ Dolj a evidențiat rolul important al investițiilor susținute din fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea comunităților locale.
Mesajul a fost transmis de Ion Prioteasa în cadrul ședinței Colegiului Prefectural desfășurate vineri, 24 iulie, în sala de ședințe a Prefecturii Dolj.
„A mai rămas puțin timp până la alegerile locale din iunie 2016 și vreau să vă asigur că a fost o mare onoare pentru mine să lucrez cu fiecare dintre dumneavoastră. În tot acest timp în care am colaborat, s-a sudat o echipă puternică, dar și foarte competitivă. În continuare, vă îndemn să acordați o atenție deosebită fondurilor europene, cu atât mai mult cu cât știți foarte bine ce înseamnă aceste finanțări comunitare nerambursabile. Cu ajutorul lor, de-a lungul ultimilor ani, ați reușit să dezvoltați localitățile pe care le reprezentați și împreună să dezvoltăm județul Dolj“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.
„În egală măsură, cunoașteți și faptul că investițiile finanțate din bani europeni au o perioadă de implementare mare. De aceea vă spun, cu toată forța, că acesta este momentul în care trebuie să fie pregătite proiectele prin care pot fi accesate fondurile nerambursabile, în așa fel încât acestea să fie depuse pentru obținerea sumelor necesare, chiar dacă sumele vor veni în 2017 sau 2018. Este adevărat că, la vremea aceea, se poate ca unii dintre noi să nu mai fie în funcțiile pe care le ocupăm în prezent, dar acest lucru nu înseamnă că putem lăsa garda jos, riscând să pierdem bani pe care îi puteam accesa.
Sunt sigur că toți ne vom face datoria, pentru a aduce cât mai multe fonduri în județul nostru. Subliniez acest aspect pentru că, recent, a fost adoptat Programul Operațional Regional 2014-2020, un program care, pe segmentul financiar european trecut, ne-a adus tuturor mari satisfacții, reușind să ducem la bun sfârșit inițiative importante, în beneficiul comunităților“.
De asemenea, preşedintele CJ Dolj i-a rugat pe edilii Doljului să acorde întreaga atenție și programului transfrontalier dezvoltat alături de partenerii din Bulgaria.
„Am fost plăcut surprins să constat că localități mici din Dolj își găsiseră colaboratori dincolo de Dunăre, accesând finanțare nerambursabilă. Vă invit ca, în această perspectivă, să legați cât mai multe parteneriate, pentru a putea implementa un număr cât mai mare de proiecte“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS