8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCentrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT Slatina derulează proiectul "Femei pentru frumuseţea femeilor"

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT Slatina derulează proiectul „Femei pentru frumuseţea femeilor”

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT Slatina, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software-ARIES Filiala Oltenia, derulează proiectul „Femei pentru frumuseţea femeilor”.

Proiectul „Femei pentru frumuseţea femeilor ” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 , numar de identificare contract POSDRU/148/6 .3/G/126018.
Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea egalităţii de şanse şi de gen pentru femeile din regiunea S-V Oltenia în ceea ce priveşte accesul la formarea profesională , la obţinerea şi păstrarea unui loc de muncă, în vederea creşterii participării acestora la viaţa economică şi socială.

Proiectul se desfăşură în regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca principală activitate oferirea de cursuri gratuite pentru grupul ţintă format din femei şi înfiinţarea Centrului Regional de Calificare a Femeilor în Domeniul Esteticii şi Înfrumuseţării.
Cursurile se adresează unui număr de 270 de femei, cele de nivel 1, respectiv frizer, manichiurist/pedichiurist, lucrător pentru igiena şi estetică corpului omenesc având o durată de două luni şi jumatate, iar cele de coafor – o durată de 4 luni şi jumatate. În luna aprilie, partenerul ARIES Oltenia a organizat o masa rotundă în localitateaTârgu Jiu, judeţul Gorj, în data 7 aprilie. Tot în luna aprilie, pe data de 23,  partenerul ARIES Oltenia a organizat o masa rotundă în localitatea Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinti. Pe 27 mai, partenerul ARIES Oltenia a organizat o masa rotundă în localitatea Râmnicu Vâlcea, iar pe 14 mai a fost organizat un astfel de eveniment în Slatina, judeţul Olt. De asemenea, pe 12 iunie, masa rotundă a fost organizată în Târgu Jiu, judeţul Gorj.

Invitaţi la aceaste mese rotunde au fost reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai ONG-urilor şi ai firmelor de profil (înfrumuseţare) din domeniul proiectului, cu scopul de a prezenta problemele cu care se confruntă femeile în integrarea socio-profesională şi de a propune metode de combatere a acestor dificultăţi. Numărul total al meselor rotunde este de 10, care se vor organiza în localităţile reşedinţe de judeţ din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Date de contact pentru obţinerea de informaţii privind derularea proiectului sunt:
E-mail: aries.oltenia.2014
Website: http://femei.europroject.org.ro/proiect

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS