11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajC.T.A.M. „Constantin Brâncuşi“ formează elevii pentru piaţa muncii

C.T.A.M. „Constantin Brâncuşi“ formează elevii pentru piaţa muncii

brancusi

La 1 septembrie 1871 începeau cursurile Şcolii de Arte şi Meserii, actualul Colegiu Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, una dintre primele şcoli de arte şi meserii din România şi cea dintâi unitate de învăţământ tehnic din Craiova. Directorul unităţii de învăţământ, prof. Laurenţiu Puicin, crede că rezistenţa acestui colegiu în faţa anilor se datorează adaptării tendinţelor de dezvoltare socio-economică şi cerinţelor de pe piaţa muncii.
„Actualizăm mereu oferta şcolară a colegiului şi acredităm noi specializări pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se califice în domenii căutate pe piaţa forţei de muncă“.
Pentru anul şcolar 2015-2016, C.T.A.M. „Constantin Brâncuşi“ are în oferta şcolară cinci clase pentru învăţământul liceal zi, tehnician în turism, organizator banqueting, tehnician în domeniul hotelier, tehnician în activităţi de poştă şi tehnician electromecanic. Pentru învăţământul profesional, cu durata de trei ani, cursuri cu frecventă zi – doi clase mecanic auto şi bucătar, iar pentru stagii de pregătire practică – o clasă mecanic auto. De asemenea, pentru învăţământul seral, clasa a IX-a – o clasă tehnician în achiziţii şi contractări.
În prezent, şcoala are un efectiv de 42 de clase cu peste 1.000 de elevi. Oferta şcolară s-a diversificat atât pentru învăţământul liceal, cât şi pentru nivelul postliceal, iar unitatea asigură acum pregătirea elevilor în specialităţi cu profil tehnic şi servicii. Tinerii se pot înscrie la profil servicii – specializările: tehnician în turism, poştă, gastronomie, comerţ, hotelier, organizator banqueting, iar la profil tehnic – specializările: tehnician mecatronist, automatizări, design vestimentar, transporturi, mecanic întreţinere şi reparaţii etc., precum şi la profil resurse naturale şi protecţia mediului: tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului. Oferta şcolii postliceale a colegiului cuprinde specializările: tehnician echipamente biomedicale, aparate electromedicale, construcţii şi amenajarea teritoriului, topograf în construcţii, tehnician controlul calităţii produselor agroalimentare.
De-a lungul anilor, elevii colegiului au obţinut premii la olimpiade, concursuri şi festivaluri şi au excelat la concursurile specifice profilurilor existente în şcoală. „În plus, fiind convinşi că numai educaţia şi formarea profesională de calitate sunt lucrurile care îi pot face atractivi pe absolvenţi pe piaţa muncii, colegiul nostru a fost partener în proiecte derulate prin fonduri structurale. Viitorii absolvenţi au fost formaţi pe teme legate de tranziţia de la statutul de elev la acela de cetăţean activ din punct de vedere economic“, a adăugat directorul unităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS