16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajConstruct Cluster Oltenia încurajează dezvoltarea prin dialog

Construct Cluster Oltenia încurajează dezvoltarea prin dialog

Mai multe firme din Oltenia care activează în sectorul construcţiilor şi în domenii conexe, precum tâmplărie, amenajări, instalaţii, proiectare, au decis să colaboreze şi să îşi îmbunătăţească activitatea prin networking şi schimburi de experienţă. Companiile au înfiinţat în 2013 clusterul „Construct Cluster Oltenia”, iar prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” – “Investiţii pentru viitorul dumneavoastră” au obținut finanțare pentru dezvoltarea sa. Clusterul are 21 de membri fondatori şi este în continuă extindere, lista pentru aderare fiind în continuare deschisă.

Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat membrii clusterului, dar şi posibili viitori membri. Marian Petcu, director general Recon şi preşedinte al Asociației Construct Cluster Oltenia (ACCO), entitate de management a clusterului, a evidenţiat scopul înfiinţării acestuia şi al întâlnirilor dintre reprezentanţii firmelor membre: „Ne-am adunat aici pentru a gândi împreună soluţii, suntem o comuniune de idei. Prin intermediul acestui cluster, putem colabora şi pe proiecte cu finanţare europeană, care vor aduce avantaje pentru mai multe părţi”. Petcu a anunţat că CCO a primit propuneri de colaborare din partea altor clustere din afara ţării şi a subliniat oportunităţile de a obţine finanţare pentru funcţionare. De asemenea, Adrian Cioablă, administratorul firmei AXH Construct, membră CCO, a insistat asupra necesităţii unui dialog strâns între firmele care fac parte din cluster: “Este important să se concretizeze parteneriate între membri, să construim legături, fiecare firmă trebuie să îşi găsească locul”.
La întâlnire au fost prezenţi şi doi reprezentanţi ai OTIMMC Craiova (Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Craiova), parte a Ministerului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri. Aceştia le-au prezentat membrilor CCO mai multe propuneri de modificare a legislaţiei, în favoarea întreprinderilor mici şi mijlocii, venite şi pe fondul întâlnirii secretarului de stat Narcis Cătălin Beciu, din 13 februarie, cu mediul antreprenorial din Craiova. Printre altele, Beciu a venit cu o propunere ce implică modificarea legislaţiei fiscale în favoarea firmelor, propunere care, după cum au evidenţiat reprezentanţii OTIMMC Craiova, are nevoie de sprijinul IMM-urilor.
În acest context, preşedintele clusterului le-a transmis membrilor că este important să se implice activ pentru susţinerea măsurilor fiscale de acest tip, altfel viaţa antreprenorilor va fi „foarte dură”.
Reprezentanţii OTIMMC au menţionat şi că noile cerinţe UE prevăd finanţarea cu precădere a clusterelor şi a polurilor de excelenţă, în detrimentul solicitanţilor individuali.
Firmele interesate de aderare pot găsi mai multe detalii pe site-ul www.constructcluster.ro.
Sediul Asociaţiei Construct Cluster Oltenia se află pe str. Târgului nr. 26, în incinta Centrului Multifuncţional, et. 2, birou E202.

Tel: 0351 410 063
Fax: 0351 410 065
Email: [email protected]; [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS