10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj2014, un an prielnic pentru investiţii în oraşul Filiaşi

2014, un an prielnic pentru investiţii în oraşul Filiaşi

Filiasi

Autorităţile locale din Filiaşi sunt încrezătoare cu privire la planurile de dezvoltare ale oraşului şi satelor aparţinătoare în 2015 şi spun că anul acesta a fost prielnic pentru investiţii. Edilul-şef, Nicolae Stăncioi, le cere cetăţenilor înţelegere în legătură cu disconfortul creat de lucrările în plină desfăşurare şi spune că beneficiile create ca urmare a acestor investiţii vor compensa, cu siguranţă, neplăcerile temporare cauzate de şantierele din oraş.
„Am început să lucrăm la masterplanul pentru alimentare cu apă şi canalizare, o investiţie de peste 14,5 milioane de euro, iar în prezent se acţionează pe toate străzile din oraş“, a declarat primarul oraşului.
Alt proiect al administraţiei locale a vizat extinderea staţiei de epurare şi adăugarea a două noi staţii de pompare care să preia apele menajere din zonele aflate sub nivelul acesteia. „Am extins staţia de epurare pentru că, o dată cu mărirea numărului de gospodării care deversează apa menajeră în canalizare, devenise o necesitate“.
Mergând pe acelaşi principiu, de creştere a calităţii vieţii cetăţenilor, primăria a implementat în satul Răcarii de Sus sistemul de alimentare cu apă. În primă fază, rezultatele au indicat o calitate necorespunzătoare a apei, cu un conţinut ridicat de amoniac, astfel că autorităţile au realizat un nou proiect şi au racordat toată instalaţia de alimentare cu apă la reţeaua de Izvarna.
„Continuăm planul de dezvoltare urbană, pentru care avem contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acesta prevede asfaltarea a zece străzi şi implementarea unui sistem de supraveghere. Sistemul de supraveghere urbană este gata, iar din cele zece străzi au fost realizate patru, în 2015 urmează să le finalizăm şi pe celelalte, până în luna iulie“, a spus edilul Nicolae Stăncioi.
Administraţia locală s-a orientat deja şi către proiectele pentru care doreşte atragerea de fonduri europene în perioada 2014-2020. „Dorim să reabilităm termic instituţiile care aparţin de autorităţile locale – spital, şcoli, grădiniţe, sediul primăriei. Ne-am propus reabilitarea casei de cultură, iar altă prioritate este extinderea şi reamenajarea spaţiilor verzi. Alături de acestea, ne dorim continuarea planului de dezvoltare urbană, în care să includem străzile pe care s-au efectuat lucrări de canalizare şi alimentare cu apă. Ne vom face calculele necesare, deoarece totul depinde şi de contribuţia cu care trebuie să vină administraţia locală“.
Şi, întrucât se apropie Sărbătorile de iarnă, primarul oraşului Filiaşi, Nicolae Stăncioi, a ţinut să le transmită un mesaj cetăţenilor cu această ocazie. „Sunt mulţumit de realizările din 2014 şi îi rog pe cetăţenii din oraşul Filiaşi şi din satele aparţinătoare să aibă în continuare încredere în autorităţile locale, pentru că vom realiza lucruri frumoase şi de viitor. Pentru că se apropie sărbătorile, le doresc tuturor multă sănătate şi multe împliniri“, a încheiat edilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS