Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ organizează Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa“ – ediția a VII-a

Autori


Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ organizează, în perioada 30-31 octombrie 2014, la Craiova, Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa“, ajuns la cea de-a VII-a ediție. Evenimentul este organizat sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România.
Cu acest prilej, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“, a declarat: „Vreme de două zile, Craiova și Biblioteca «Aman» în particular vor deveni epicentrul dezbaterilor științifice la nivel național. Organizăm, începând cu ziua de joi, 30 octombrie, cea de VII-a ediție a simpozionului «Stat și Societate în Europa», o manifestare care nu mai are nevoie de prezentări, roadele sale fiind bine cunoscute în sfera academică și nu numai. Pentru ediția din acest an am creat o secțiune aparte consacrată monarhiei. Ne motivăm alegerea făcută raportându-ne la numărul mare de comunicări tratând fenomenul monarhic, atât ca regim politic viabil, cât și ca simbol veșnic suveran, piesă importantă a identității și evoluției istorice a unui stat, primite pe adresa conferinței, dar și la faptul că monarhia, reevaluată și calibrată în acord cu realitățile lumii contemporane, pare să câștige tot mai mult teren pe scena vieții publice, să cântărească tot mai mult în mentalul nostru colectiv, al românilor, precum și în cel al vecinilor noștri balcanici. Celelalte două secțiuni vor aduna comunicări și texte științifice acoperind domeniile istorie și științe sociale. La conferință vor lua parte cercetători, profesori universitari și personalități ale lumii științifice din țară și din străinătate. Expunerile în plen, precum și sesiunea de lucrări și prelegeri științifice se vor desfășura în două dintre cele mai frumoase săli ale bibliotecii noastre, în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu“, respectiv Sala „Marin Sorescu“.
Date fiind aceste informații și interesul pe care acest simpozion l-a ridicat în fiecare an, ne așteptăm la o participare semnificativă din partea studenților craioveni, a celor interesați de tematica propusă, sau, pur și simplu, a utilizatorilor bibliotecii avizi de prelegeri și dezbateri de marcă“.
Pe de altă parte, prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean, secretarul Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, a declarat: „Simpozionul «Stat şi Societate în Europa» desfăşurat la Craiova, a devenit unul de tradiţie pentru mediul universitar şi academic, prilej de dezbateri ştiinţifice pe o tematică interdisciplinară destul de vastă. Pe lângă subiectele ce ţin strict de istoria trecutului, s-au adăugat în timp şi cele din domeniile diplomaţiei, culturii, relaţiilor internaţionale şi studiilor europene, ştiinţelor politice, dreptului internaţional, astfel încât academicieni, cercetători, profesori universitari, doctoranzi să-şi poată prezenta propriile preocupări de specialitate şi rezultatele obţinute.
De asemenea, ca în fiecare an, vor participa oaspeţi de seamă din străinătate, oferind acestei manifestări ştiinţifice dimensiunile ei internaţionale. Este, în egală măsură, o modalitate de interacţiune între specialişti din domenii înrudite şi de promovare a valorilor comune.
În ultimii ani, alături de principalii organizatori, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ şi istoricii de la Universitatea din Craiova, s-a implicat, în calitate de partener în organizarea acestui remarcabil eveniment, de înaltă ţinută ştiinţifică, şi Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, prin reprezentanţii Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice. Suntem convinşi că asemenea manifestări ştiinţifice contribuie la promovarea imaginii Craiovei ca important centru universitar şi cultural“.
Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa“ este o manifestare științifică recunoscută și apreciată în sfera universitară și academică. Anul acesta, la Biblioteca „Aman“ se vor reuni mai mult de 50 de cercetători, profesori și specialiști din domenii precum istorie, ştiințe sociale și drept.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 22 martie 2019

Actualitate

» Uniunea Europeană: Amânare Brexit până la 12 aprilie
» Trafic restricţionat pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa timp de două săptămâni
» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe DN 7
» Circulaţia feroviară oprită între stațiile Birda- Voiteni în urma unui accident mortal

Publireportaj

» Ce putem învăța de la Alba Iulia – Istoria ca motor al dezvoltării unui oraș
» Centrul Medical Phoenix – 10 ani de servicii medicale la standarde europene. Totul în slujba pacientului

Local

» Cum s-au împărțit banii din impozitul pe venit și TVA la CJ Olt

Dolj

» Craiovenii, deranjaţi de gândacii urât mirositori ieşiţi din hibernare
» Istoricul unei mașini se poate verifica la RAR
» Sume derizorii pentru drumurile din Dolj
» (VIDEO) (Galerie Foto) Cred în România (VII) Produse tradiţionale din Dolj, degustate de parlamentarii UE
» Mit desfiinţat: Tinerii craioveni nu au renunţat la citit
» Întreruperi energie electrică de luni
» (Galerie Foto) Ziua Mondială cu Sindrom Down, marcată la Craiova
» Stomatologia privatizată. Pacienții ajung cu greu la medic

Gorj

» Artiştii gorjeni expun în Bulgaria
» Licitaţie pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean
» Criză financiară la UATAA Motru

Olt

» Olt: Vizibilitate redusă pe DN 65 din cauza ceţii

Mehedinţi

» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi

Sport

» Simona Halep vs Taylor Townsend, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ora 00:30
» Fotbal / „Tineretul“ lui Rădoi a pierdut la limită cu Spania
» Bianca Andreescu a învins-o pe Irina Begu la Miami
» România debutează în preliminariile CE din 2020
» Începe greul, dar sunt pregătiţi
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (22-24 martie)
» Fotbal / Documente, povești, conversații, fotografii. Monografia echipei Universitatea Craiova

Sanatate

» De ce e bine să detoxifiem organismul

Magazin

» Topul celor mai fericite ţări de lume. România – locul 48
» Astăzi se sărbătoreşte ziua mondială a apei
» Reţeta de weekend – Pulpe de curcan împănate cu bacon şi rozmarin
» Bancul zilei

Top