Acasă Actualitate Cultura Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși la Râmnicu Vâlcea

Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși la Râmnicu Vâlcea

Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși
Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși

Teatrul Municipal „Ariel” organizează, miercuri, ora 19.00, un spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși „Dezleganie (Ritualul).”

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile!

Evenimentul este organizat de proiectul CORBU împreună cu Teatrul Municipal „Ariel”și este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Râmnicu Vâlcea.

„Dezleganie (Ritualul)” este un one man show sonor, susținut de violonistul Sergiu Corbu Boldor. Este construit pe structura ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit. Durata spectacolului sonor este de 50 de minute, timp în care vioara, cavalul și textul construiesc o sculptură a sufletului.

Spectacolul sonor „Dezleganie” stă sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură. A prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

Uneltele folosite pentru finisarea pietrei brute sunt: cavalul, vioara și rugăciunea. Spectacolul sonor „Dezleganie (Ritualul)” are forma unui manifest care pornește de la mărturisirea lui Brâncuși: „Arta nu face decât să înceapă continuu.”
În urma turneului a apărut albumul Dezleganie (Ritualul) care poate fi ascultat la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=jsrJyIpHQ6M&t=174s
Detalii aici: http://panacorbului.ro/corbu-lansare-de-album-revelat-nu…/

Citește și: „Zilele Marin Sorescu la Național” între 27-29 februarie

Exit mobile version