Acasă Actualitate Cultura Concert Rahmaninov la Filarmonica “Oltenia”

Concert Rahmaninov la Filarmonica “Oltenia”

Filarmonica Oltenia prezintă o călătorie muzicală în timp, într-o seară magică de vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 19.00.

Concertul special intitulat „Somewhere in Time” va aduce la viață muzica captivantă a lui Rahmaninov din filmul cu același nume, sub bagheta reputatului dirijor Cristian Sandu. La pian, solistul Toma Popovici va interpreta cu sensibilitate și expresivitate această lucrare remarcabilă.

Programul serii va include:

  • „Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian,” fragment din coloana sonoră a filmului „Somewhere in Time.”
  • „Dansuri simfonice,” op. 45 – o capodoperă finală de o frumusețe copleșitoare semnată de Serghei Rahmaninov.

Invitați speciali: dirijorul Cristian Sandu și pianistul Toma Popovici

„Dansurile simfonice” de Rahmaninov, create în 1940, sunt caracterizate de puternice contraste și intens dramatism, ilustrând treptele vieții umane – „Ziua,” „Amurgul,” și „Miezul nopții.”

Invitații speciali ai concertului „Somewhere in Time” sunt dirijorul Cristian Sandu și pianistul Toma Popovici, doi muzicieni talentați care vă vor purta într-o experiență muzicală memorabilă.

Cristian Sandu, cu un repertoriu amplu de operă, concert sau balet, este un invitat frecvent al instituțiilor artistice din țară. În prezent, Cristian Sandu este conf. univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca și dirijor al orchestrei „Antonin Ciolan.”

Activitatea concertistică a lui Toma Popovici s-a concretizat prin prezența la Festivalul Internațional „George Enescu” și colaborări cu artiști de prestigiu.

Citește și: Asociația Vasiliada a sărbătorit peste 20 de ani de activitate în slujba comunității

Exit mobile version