Acasă Actualitate Cultura ”Bolero” de Maurice Ravel , la Filarmonica Oltenia

”Bolero” de Maurice Ravel , la Filarmonica Oltenia

Filarmonica Oltenia prezintă, mâine de la ora 19.00, concertul ”Bolero” de Maurice Ravel, sub bagheta lui Gheorghe Costin. La pian va fi Massimo Urban, din Italia.
În program:

  • Frédéric Chopin: Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră, op. 21
  • Bedřich Smetana: Poemul simfonic „Vltava”
  • Maurice Ravel: Bolero.

”Bolero” de Maurice Ravel este creația muzicală cea mai interpretată din toate timpurile. Inițial conceput ca muzică de balet pentru orchestră, ”Bolero” a fost creat pentru dansatoarea Ida Rubinstein.

Gheorghe Costin este un excepţional dirijor care ştie să coordoneze impecabil scena și are o abordare cu o infinită gamă de culori şi nuanţe. A studiat la Universitatea de Muzică din Bucureşti şi a absolvit în paralel secţiile de compoziţie (Dan Constantinescu) şi dirijat (Constantin Bugeanu). Din anul 1984, este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Solistul serii, Massimo Urban, s-a născut la Milano pe 4 aprilie 2005. A început să studieze pianul la vârsta de 10 ani. Și-a demonstrat încă de la început abilitățile interpretative și sensibilitatea artistică care l-au determinat să câștige numeroase și prestigioase premii la concursuri naționale și internaționale. În iulie 2022, a deschis concertul Andrea Bocelli la Parcul Ducal din Parma. Până în prezent, Massimo, în vârstă de doar optsprezece ani, a susținut mai multe recitaluri și spectacole în săli de concerte importante din Europa și din străinătate. În prezent, studiază pianul sub îndrumarea maestrului Vincenzo Balzani. Massimo este un elev strălucit la Liceo Classico; este sensibil, îi place să scrie și să compună. Muzica este un element vital care îl însoțește mereu.

Massimo va interpreta la Craiova, Frédéric Chopin – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră, compus de autor la vârsta de numai 20 ani. Deși scris primul, este numerotat ca fiind al doilea concert dedicat de către Chopin pianului, păstrându-se ordinea publicării partiturilor.

Citeşte şi: Craiova: Continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public

Exit mobile version