Acasă Actualitate Cultura Alaiul Călușului Oltenesc și expoziții de pictură, la Zilele Craiovei 2023

Alaiul Călușului Oltenesc și expoziții de pictură, la Zilele Craiovei 2023

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj prezintă Alaiul Călușului Oltenesc și expoziții de pictură, la Zilele Craiovei 2023.

Alaiul Călușului Oltenesc“ este la ediția a XXIII-a.

Marți, la ora 16:00, la Galeriile „Cromatic“ este vernisată Expoziția de pictură pe pânză „Copiii, lumină pe simeze craiovene“. Asociația Seniori Art Craiova a reunit 110 creații realizate de copii din Craiova, Constanța, Sebeș și Timișoara.
Expoziţia este un dar special de la copii și pentru copii cu ocazia zilei de 1 Iunie. Expoziția va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ până vineri, 16 iunie. Intrarea este liberă.

În perioada 1 – 5 iunie, în Piața Frații Buzești craiovenii vor putea admira picturile a doi artiști plastici de creațiile cărora s-au bucurat deseori la Galeriile „Cromatic“ și de curând în Parcul Romanescu. Este vorba de:

  • Ilinca Butucea care deschide Expoziția de pictură „Pastel, simfonia culorilor“
  • Florin Măceșanu care vernisează Expoziția „Clipe“ ce reunește picturi cu flori, portrete și peisaje.

Duminică, craiovenii pot admira „Alaiul Călușului Oltenesc“ – ediția a XXIII-a, începând cu ora 11:00, în Piața Mihai Viteazu. Alaiul continuă spre Parcul Nicolae Romanescu, unde călușarii își vor prezenta frumosul lor dans ritualic. Participă cete din județele Dolj, Olt și Sibiu.
Toate aceste evenimente sunt incluse în programul Zilelor Craiovei 2023.

Citește și: Se închide circulația în centrul Craiovei

Exit mobile version