Acasă Actualitate Cultura Festivalul Internațional „Craiova Muzicală”, ediția 49, între 5 – 17 decembrie

Festivalul Internațional „Craiova Muzicală”, ediția 49, între 5 – 17 decembrie

Festivalul Internațional „Craiova Muzicală”, ajuns anul acesta la ediția 49, propune o călătorie sonoră alături de artiști reputați din Austria, Ucraina, Elveţia şi România. Vor avea loc 8 concerte și recitaluri de factură diversă, de la vocal-simfonic, la muzică de cameră, rock simfonic și colinde.
Festivalul va începe în data de 5 decembrie, ora 19y.00, cu Octetul Filarmonicii Oltenia Craiova condus de violonistul Cristiian Pintilie, care va interpreta muzica melodioasă scrisă de Franz Schubert.
Vineri, 9 decembrie, dirijorul austriac Friederich Pfeiffer, pianistul craiovean Mihai Diaconescu și Orchestra simfonică vor încânta publicul cu lucrări din creația compozitorului romantic Piotr Ilici Ceaikovski.
Viţa de Vie Simfonic va fi cu siguranță un concert care va atrage adepții muzicii de fuziune, dar și fanii trupei lui Adrian Despot. Suita pentru pian ”Odesa – a musical walk through a legendary city” de Vadim Neselovski din Ucraina va fi cântată de compozitor în penultima seară a festivalului, încărcătura emoțională fiind una specială, de solidaritate cu toate victimele de război.

Evenimentul se va încheia grandios, pe 17 decembrie, de Ziua Filarmonicii(118 ani de înființare), cu ”Gloria” de Vivaldi și ”Triplul concert” de Beethoven, sub bagheta lui Nicolae Moldoveanu, dirijor elvețian de origine română.
Soliștii care vor evolua alături de Orchestra simfonică și Corala academică ale Filarmonicii ”Oltenia” Craiova vor fi:

  • Ioana Cristina Goicea (vioară),
  • Ștefan Cazacu (violoncel),
  • Mihai Ungureanu (pian),
  • Iirina Iordănescu (soprană),
  • Claudia Codreanu (mezzosoprană).
Exit mobile version