Acasă Actualitate Cultura Ziua Internațională a Cărților pentru Copii, la „Aman“

Ziua Internațională a Cărților pentru Copii, la „Aman“

Începând cu ora 10.30, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, membrii Asociației OvidiuRo se vor întâlni cu Adrian Cioroianu, directorul executiv al Bibliotecii Naționale a României
Începând cu ora 10.30, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, membrii Asociației OvidiuRo se vor întâlni cu Adrian Cioroianu, directorul executiv al Bibliotecii Naționale a României

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” marchează Ziua Internațională a Cărților pentru Copii prin organizarea sâmbătă, 2 aprilie, a unui eveniment menit să promoveze lectura în rândul copiilor, acesta fiind unul dintre obiectivele de bază ale instituției.

Începând cu ora 10.30, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, membrii Asociației OvidiuRo se vor întâlni cu Adrian Cioroianu, directorul executiv al Bibliotecii Naționale a României, precum și cu directorii grădinițelor înscrise în programul „Citește-mi 100 de povești”.

Momentul marchează încheierea parteneriatului dintre Biblioteca Națională a României și Asociația OvidiuRo, un parteneriat prin care se urmărește lectura în grădinițe și familie, atât prin programul național de încurajare a lecturii în grădinițe și în familie „Citește-mi 100 de povești”, derulat în parteneriat cu Ministerul Culturii și cu Ministerul Educației, cât și prin activitățile dedicate copiilor și cadrelor didactice coordonatoare.

Lansat în luna ianuarie a anului 2021, programul „Citește-mi 100 de povești” urmărește ca, până în 2025 să transforme, alături de partenerii săi și de echipele locale, toate grădinițele publice din România în grădinițe – bibliotecă, insule de lectură și natură în care copiii descoperă, alături de adulți, tainele cărților.

Exit mobile version