Acasă Actualitate Administratie Ultimele trei loturi din tronsonul Craiova-Caransebeș, scoase la licitație

Ultimele trei loturi din tronsonul Craiova-Caransebeș, scoase la licitație

Ultimele trei loturi din tronsonul Craiova-Caransebeș, scoase la licitație
Ultimele trei loturi din tronsonul Craiova-Caransebeș, scoase la licitație

Ultimele trei loturi din tronsonul feroviar Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș au fost trimise în sistemul electronic de achiziții publice, în vederea lansării licitațiilor pentru modernizare.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri seara că a transmis în SEAP, spre validare, documentațiile pentru contractele de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a ultimelor trei loturi ale acestui tronson, cu o valoare totală de 4,25 miliarde de lei (fără TVA).

„Pas important pentru reabilitarea a peste 100km de cale ferată pe tronsonul Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș!

CFR SA a transmis astăzi, în SEAP, spre validare documentațiile pentru contractele de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a ultimelor 3 loturi ale acestui tronson, cu o valoare totală de 4,25 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane) are o lungime de 41,61 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni.

Lotul 5 (Băile Herculane – Poarta) – cu o lungime de 32,637 km și o valoare estimată de 1,45 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 48 de luni.

Lotul 6 (Poarta – Caransebeș) – o lungime de 37,160 km și o valoare estimată de 1,33 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni.

Linia de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș (225,28 km) se află pe Coridorul Orient – Est Mediteranean și beneficiază de cea mai mare finanțare prin Programul de Transport: 12,49 miliarde de lei, fără TVA“, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

CFR Infrastructură a anunțat luna trecută începerea licitațiilor pentru primele trei loturi din linia de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș.

Lungimea totală a liniei de cale ferată CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – CARANSEBEȘ, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 225 km.

Citește și: Delegație CJ Gorj, la Comisia Europeană, pentru discuții privind Programul Tranziție Justă

Exit mobile version