Acasă Actualitate Administratie Modernizarea pieţei de la „Ciupercă”, în linie dreaptă

Modernizarea pieţei de la „Ciupercă”, în linie dreaptă

Aşa vor arăta halele din Piaţa de la Ciupercă

Încă o piață din Craiova va fi modernizată. Este vorba despre Piața de la Ciupercă pentru care Primăria Craiova a emis autorizaţie de construire. La acest moment, administraţia locală are documentaţia tehnică, împreună cu toate avizele şi acordurile necesare demarării lucrărilor. Lucrările se vor întinde pe durata unui an din momentul începerii.

În anul 2020, SC Piețe și Târguri Craiova a scos bani din bugetul propriu pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea acestui spațiu destinat comercializării produselor agro-alimentare. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 515.479 de lei (inclusivTVA). Din această sumă pentru construcții vor fi alocați peste 414.022 de lei (inclusivTVA). Fix acum doi ani, în şedinţa de Consiliu Local din luna decembrie era aprobat respectivul studiu de fezabilitate.

La acest moment, comercianții de legume și fructe își vând produsele în aer liber, sub niște copertine pe mese metalice. După modernizare, în locul meselor și copertinelor improvizate, în noua piață ar urma să apară o hală metalică. Aceasta va fi închisă. Alături de hală se vor amplasa pe o dala din beton două construcții modulare. Una va fi destinată birourilor, alta grupului sanitar. Cele trei clădiri vor ocupa o suprafață de 120,66 mp.

Hala va fi „cu structură metalică realizată din profile HEA şi ferme curbe din profile laminate, închideri cu panouri tabla pe latura de vest, cu golurile dintre stâlpi obturate cu grilaje metalice cu lamelă plină tip rulou, luminatoare superioare PVC cu geam simplu, acoperire cu membrană impermeabilă , birou şi grup sanitar construcții modulate pe structură metalică şi închidere cu panouri termoizolante Sandwich şi tâmplărie PVC, platformă gunoi betonata cu panouri lamelare pentru obturare vedere pe laturile de nord şi vest”, se arată în proiect. Piața va rămâne pe același amplasament, în fața Compexului comercial, cunoscut sub denumirea „Ciupercă”, dar va avea o suprafață mai mare față de cea actuală.

Schimbarea la faţă a pieţei de la „Ciupercă”

Locaţia nu este una fericită, dacă ar fi să judecăm după aspectul pe care îl dă zonei, la această dată, tarabele din piaţă. După modernizare, cu siguranţă, zona de pe bulevardul Ilie Balaci îşi va schimba aspectul. Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova au recunoscut că amplasamentul unde funcționează, în prezent, piața din zona Ciupercă nu este corespunzător, fapt pentru care s-a şi impus efectuarea acestor investiții majore.


„Piața Ciupercă beneficiază de o amplasare favorabilă și un flux mare de clienți, motiv pentru care a fost efectuat un studiu de fezabilitate care are ca obiectiv modernizarea acestei piețe. În prezent, comercianții de produse agro-alimentare își desfășoară activitatea în aer liber, aceasta fiind direct influențată de condițiile meteorologice, activitatea fiind mai scăzută în perioadele ploioase, cu zăpadă sau în zilele caniculare, și faptul că lipsa activității comerciale în aceste perioade se reflectă prin scăderea veniturilor societății Piețe și Târguri Craiova SRL, comparativ cu cheltuielile generate de societate care se mențin la aceleași cote, s-a ajuns la concluzia necesității realizării unei investiții din fonduri proprii pentru realizarea unui obiectiv în care să fie asigurate spațiile necesare desfășurării activității pentru producători și comercianți în condiții optime. Pe amplasamentul propus există diferite chioșcuri și tarabe, propuse spre demolare, în care activitatea se desfășoară în prezent fără o organizare prealabilă, ceea ce produce o imagine generală de dezordine și disconfort atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători”, se arăta, în 2020, în raportul privind aprobarea studiului de fezabilitate în şedinţa Consiliului Local.

Exit mobile version