Acasă Actualitate IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupţie

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupţie

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupţie
IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupţie

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru corupţie. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa, dar nu a fost încă stabilit un termen de judecată.

DNA a anunţat miercuri „trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, P.I., consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”. 

Conform rechizitoriului, în luna iulie a anului 2023, IPS Teodosie ar fi promis unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 160.000 lei. Aceasta reprezenta un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care omul de afaceri ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

IPS Teodosie i-ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care urma să intre în posesia banilor promişi (160.000 lei), respectiv prin încheierea de către Arhiepiscopia Tomisului cu societatea martorului a unui contract de consultanţă fictiv. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.

Citeşte şi: Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat în Dosarul Mineriadei

Exit mobile version