Acasă Actualitate Ce facem cu lumânarea folosită în noaptea de Înviere?

Ce facem cu lumânarea folosită în noaptea de Înviere?

Ce facem cu lumânarea folosită în noaptea de Înviere?
Ce facem cu lumânarea folosită în noaptea de Înviere?

Lumânarea cu care creștinii ortodocși pleacă acasă în noaptea de Înviere joacă un rol crucial în datinile religioase.

Lumânarea folosită la Înviere să nu se arunce şi nici să nu se alăture celorlalte lumânări folosite la biserică, potrivit doxologia.ro. Lumânarea cu care am primit lumină este luată acasă şi arsă câte un pic în toată săptămâna luminată. Lumânarea poate fi aprinsă și la locul destinat aprinderii de lumânări de la biserică ori la mormintele celor dragi.

Lumânarea de Înviere este ofrandă adusă lui Dumnezeu, de aceea, lumânarea se folosește într-o rânduială aparte.

Se crede că lumânarea din noaptea de Înviere are capacitatea de a alunga toate energiile negative din casă. ea trebuie pusă în fața unei icoane. De asemenea, oamenii ar mai putea să o aprindă atunci când trec printr-un moment dificil. Se mai spune că ea are puteri vindecătoare, astfel că ar trebui aprinsă atunci când un membru al familiei este bolnav.

Lumânarea din noaptea de Înviere ar trebui păstrată cu sfinţenie tot timpul anului şi aprinsă ori de câte ori este necesar.

Simbolul Luminii Sfinte de Paște

Lumina în Noaptea de Înviere are o însemnătate puternică în rândul credincioșilor și reprezintă un miracol, mai ales că Lumina Sfântă apare ca o minune la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Este un simbol care semnifică puterea binelui în fața răului, biruința, credința și puterea de vindecare. Este modul prin care oamenii cred în miracole. Lumina Sfântă se ia de la biserică, în Noaptea de Înviere, și se aduce acasă cu ajutorul unei lumânări, care ulterior se păstrează, după ce flacăra s-a stins. De asemenea, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească nici lumânările aprinse, deoarece în felul acesta te vei bucura de unul dintre cele mai importante simboluri ale sărbătorii.

Citeşte şi: Ce program are RAT Craiova de Sărbătorile Pascale

Exit mobile version