Acasă Actualitate Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim

Prohodul Domnului cântat de bucureșteni la Catedrala Patriarhală
Prohodul Domnului cântat de bucureșteni la Catedrala Patriarhală

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, deseară, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie. Va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, potrivit Patriarhiei Române.

Lumina Sfântă va fi dusă, şi în acest an, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de la Bucureşti la Chişinău: Lumina va fi oferită și parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

Deseară, în jurul orei 19,00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de Patriarhul Daniel în anul 2009.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare. Între orele 12.30 – 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an. În primele minute, nu frige.

Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

Citește și: Un fotbalist de 21 de ani, mort într-un grav accident rutier

Exit mobile version