Acasă Actualitate Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care au marcat UE

Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care au marcat UE

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a fost inclusă de publicația franceză Capital într-un top al personalităților care au marcat Uniunea Europeană.

În topul publicației franceze sunt părinții fondatori ai UE, Robert Schuman, Altiero Spinelli, Jaques Delors. De asemenea, personalități europene ca Borislaw Geremek, Vaclav Havel, Ana Palacio, Margrethe Vestager, Simone Veil și Kaja Kallas.

Despre Laura Codruța Kovesi, publicația scrie următoarele:

Mai mulți politicieni din România au declarat în ultimul an că șefa Parchetului European se pregătește de o candidatură la prezidențiale în România. Codruța Kovesi a negat în mod repetat că ar dori să candideze.

Contactată de G4Media.ro, Kovesi a declarat: ”Repet ceea ce am spus cu privire la acest subiect: Eu nu voi candida! Oamenii nu vor să voteze fantome, nu vor să discute despre fantome ci despre candidați reali, despre proiecte reale. Iar dacă în continuare se discută despre fantome este îngrijorător pentru democrație”.

Citește și: Vacanța de primăvară începe în 27 aprilie. Cum arată calendarul pentru Evaluarea Națională și Bacalureatul 2024

Exit mobile version