Acasă Actualitate Iranul râde de atacul israelian de vineri: Două-trei drone precum cele cu...

Iranul râde de atacul israelian de vineri: Două-trei drone precum cele cu care se joacă copiii

Atacul Israelului asupra Iranului, ironizat de ministrul de Externe (Foto: Hossein Amirabdollahian, ministrul de externe al Iranului Foto: Vahid Salemi / AP / Profimedia)
Foto: Vahid Salemi / AP / Profimedia)

Teheranul a minimalizat sâmbătă atacul din ziua precedentă din centrul Iranului, atribuit Israelului. A afirmat că nu vor exista represalii, în condițiile în care ambele părți par să se ferească de o escaladare, transmite France Presse, citat de Hotnews.

Într-un interviu acordat postului american NBC, ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a relativizat atacul care a avut loc în zorii zilei de vineri în centrul țării.

„Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută nu a fost un atac. Au fost două sau trei drone quadcopter, precum cele cu care se joacă copiii în Iran”, a glumit el.

„Atât timp cât nu va exista o nouă aventură (ofensivă militară, n.r.) din partea regimului israelian împotriva intereselor iraniene, nu vom riposta”, a adăugat Hossein Amir-Abdollahian.

Atacul Israelului a fost mai mult un mesaj decât o lovitură

Declarațiile sale vin după ce Israelul a atacat în primele ore ale zilei de vineri Iranul, potrivit surse americane citate de Reuters. Presa de stat iraniană a transmis că forțele Teheranului au distrus trei drone.

Agenția de știri iraniană Fars a relatat că trei explozii au fost auzite în apropierea unei baze militare din orașul central Isfahan. Dar că nu există pagube și că instalațiile nucleare din zonă nu au fost atinse.

În vreme ce comunitatea internațională a făcut apel la detensionarea situației, surse citate de presa israeliană au explicat că atacul limitat a fost un mesaj transmis Teheranului.

Isfahan, o țintă a atacului atribuit Israelului, este un oraș iranian strategic, în provincia cu același nume. Acesta adăpostește instalații nucleare, o bază aeriană majoră și fabrici asociate cu producția de drone iraniene.

Israelul a răspuns atacului de sâmbăta trecută, dar a transmis și un mesaj Teheranului. A avertizat că data viitoare ar putea lovi mai serios, au explicat surse israeliene pentru Jerusalem Post. Un general american a avut aceeași interpretare a mesajului.

Citește și: Cea mai mare investiție din România, din ultimii ani, a venit din Rusia. Se fac angajări

Exit mobile version