Acasă Actualitate (VIDEO) Preotul Nicolae Tănase crede că fetele frumoase trebuie pedepsite dacă ajung...

(VIDEO) Preotul Nicolae Tănase crede că fetele frumoase trebuie pedepsite dacă ajung să fie violate: Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ele trei-patru luni

Preotul Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, a declarat, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), că fetele frumoase care ajung să fie violate nu sunt nevinovate și ar trebui și ele judecate.

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului, președintele Asociației Pro Vita, a susţinut, la Constanţa, conferinţa “Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”. În discursul său, preotul s-a referit la fetele care sunt agresate sexual.

“Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei-patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire”, a afirmat preotul Nicolae Tănase.

Reacția BOR

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe (BOR), Vasile Bănescu, întrebat despre acest episod, a declarat:

„O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare.

Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR

Preotul a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. ”Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii”, se precizează pe site-ul doxologia.ro.

Citeşte şi: Autocar plin cu români, lovit de un camion pe o autostradă din Italia

Exit mobile version