Acasă Actualitate Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 15 – 28 aprilie.

Potrivit specialiștilor ANM, un front de aer rece care traversează Europa va aduce în ţara noastră ploi, vijelii puternice. Vor fi diferențe termice de 15….20 grade în doar câteva zile.

Banat

Intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse între 28 și 31 de grade. Răcirea va fi accentuată în 17 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 12 grade. Până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…15 grade.

În a doua săptămână, tendința va fi de încălzire treptată. Spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11…13 grade în primele două nopți, de numai 2…3 grade în 19 și 20 aprilie. Ulterior temperatura crește până spre 7…9 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

Crișana

În prima zi din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 29…30 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în 17 și 18 aprilie. Media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…14 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11…12 grade în primele două nopți, de numai 1…2 grade în 19 și 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 6…8 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi în 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt destul de probabile și după data de 21 aprilie.

Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 și 30 de grade. Răcirea vremii va fi accentuată după 17 aprilie, astfel încât până la finalul primei săptămâni sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10…13 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18…19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8…10 grade în primele nopți, va scădea până la 0 grade în 20 aprilie. Va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 5…6 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Ulterior probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată.

Maramureș

În prima zi, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic al datei, cu o medie de 28 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în zilele de 17,18 și 19 aprilie. Media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…14 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 17…18 grade. Media temperaturile minime va fi de 8…11 grade în primele nopți, va scădea până la 0 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6…7 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Ulterior probabilitatea pentru intervale cu ploaie se va menține ridicată.

Moldova

Vremea va fi extrem de caldă luni și marți (15 și 16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade. În 17 aprilie răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimți în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12…13 grade. Până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…15 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12…13 grade în primele nopți. Temperatura va scădea până la 2…3 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6…8 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ. Perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

Dobrogea

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în perioada 15 – 17 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 și 31 de grade și minime de peste 13…15 grade. Răcirea se va resimți și în această regiune începând cu ziua de joi (18 aprilie). Valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, astfel încât maximele se vor situa între 16 și 18 grade, iar minimele vor fi de 6…8 grade. O încălzire ușoară și treptată este posibilă spre finalul lunii, când sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade și minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în perioada 18 – 22 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

Muntenia

Luni și marți vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30…32 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată după 18 aprilie. În a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15…16 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată. Spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12…14 grade în primele nopți, va scădea până la 4 grade în perioada 19 – 23 aprilie.

Va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 7…8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie). Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată și în zilele următoare (până în 22 aprilie). Apoi, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Oltenia

Luni și marți (15 și 16 aprilie) vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30…32 de grade. Răcirea va fi accentuată începând cu 17 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15…16 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12…14 grade în primele nopți, va scădea până la 4…5 grade în perioada 19 – 23 aprilie. Apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 7…8 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi începând cu noaptea de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată și în zilele de 21 și 22 aprilie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

La munte

În primele două zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18…20 de grade și minime în general de 6…8 grade.

Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare. Vremea va deveni rece în perioada 18 – 22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. Spre finalul lunii tendința va fi de încălzire ușoară și treptată spre valori maxime ce vor atinge 10 grade și minime de 2…3 grade.

Vor fi ploi, dar și precipitații mixte îndeosebi în zona înaltă în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului.

Citește și: Olt: Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Exit mobile version