Acasă Actualitate Grecia vrea să se conecteze, prin infrastructură, cu România

Grecia vrea să se conecteze, prin infrastructură, cu România

Grecia vrea să se conecteze, prin infrastructură, cu România
Grecia vrea să se conecteze, prin infrastructură, cu România

Ministrul grec al Infrastructurii și Transporturilor, Christos Staikouras, a subliniat, în cadrul prezentării susținute la forumul de afaceri al Three Seas Initiative de la Vilnius, Lituania, că lanțurile tradiționale de aprovizionare de transport est-vest ar trebui echilibrate de fluxurile nord-sud, potrivit Rador Radio România.

Ministrul grec a vorbit despre necesitatea consolidării în continuare a sistemului european de transport, prin noile coridoare comerciale care leagă Marea Baltică de Marea Neagră și Marea Egee.

Grecia colaborează cu Bulgaria și România, în cadrul Coridorului Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee

„Grecia colaborează cu Bulgaria și România, în cadrul Coridorului Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee și în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, revigorând proiectul Sea2Sea și extinderea acestuia în România”, a precizat Staikouras, subliniind că dezvoltarea infrastructurii are o importanță maximă pentru aceste conexiuni, potrivit G4Media.ro.

Ministrul grec a mai afirmat că o condiție prealabilă este obținerea unei finanțări suficiente la nivel european pentru infrastructură și inovare, precum și oferirea de stimulente pentru parteneriate public-private și dezvoltarea de noi instrumente.

„Actuala revizuire a Regulamentului Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T) ar trebui să ia în considerare prevederile speciale pentru aceste proiecte. Și va trebui susținută crearea în comun a unor companii pentru finalizarea acestor proiecte. Aceasta este calea pentru implementarea proiectului Sea2Sea, care are o prioritate ridicată pentru guvernul grec”, a spus în încheiere Christos Staikouras.

Citeşte şi: Câțiva mineri au început greva foamei în fața CEO

Exit mobile version