Acasă Actualitate Israelul se pregătește pentru un atac iranian, în acest weekend

Israelul se pregătește pentru un atac iranian, în acest weekend

Este de așteptat ca Iranul să atace Israelul în următoarele 24 până la 48 de ore, anunța Wall Street Journal. Atacul, care este văzut de Teheran drept un răspuns la un atac al Israelului asupra ambasadei iraniene din Damasc, nu a avut loc, dar mai multe surse din serviciile de informații americane au declarat pentru CNN că au văzut mai multe semne privind pregătirea Iranului.

Statele Unite au văzut Iranul cum mută infrastructură militară, inclusiv drone și rachete de croazieră, în plan intern, potrivit afirmațiilor făcute de două surse din serviciile de informații americane. Una din surse a spus că SUA au observat că Iranul pregătea până la 100 de rachete de croazieră, notează Hotnews.

Administrația Biden a cerut Israelului să informeze și să se consulte cu Statele Unite înainte de orice răspuns israelian la un potențial atac iranian, au declarat înalți oficiali americani și israelieni. Occidentul se teme de o escaladare a conflictului în întreaga regiune în urma atacului iranian și răspunsului israelian.

Armata israeliană a precizat vineri seară că nu a emis noi instrucțiuni civililor, dar le-a cerut oamenilor să rămână vigilenți.

Atacul care a atras amenințările Iranului

Israelul nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie în care au fost uciși generalul iranian Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forțelor Quds din Corpul Gărzii Revoluționare Iraniene, și alți șase ofițeri care participau la o întâlnire în complexul ambasadei din Damasc.

Însă liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și va fi” pentru o operațiune despre care a spus că este echivalentă cu un atac asupra teritoriului iranian.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version