Acasă Actualitate La aniversare, Magiunul din prune Topoloveni își dezvăluie „secretele”

La aniversare, Magiunul din prune Topoloveni își dezvăluie „secretele”

Recent, Magiunul din prune Topoloveni împreună cu colectivul Sonimpex Topoloveni a sărbătorit al 13-lea an de la înregistrarea rețetei seculare, unice, autentice, tradiționale ca Indicație Geografică Protejată – Topoloveni Magiun din prune. Cu o istorie de 31 ani de la înființare, Sonimpex Topoloveni a reușit cu eforturi deosebite să aducă și la nivel național recunoașteri importante cum ar fi „Cod Operator NATO”, „Furnizor al Casei Regale a României”; la nivel european, Două Stele Michelin din maximum Trei (aspectul nu este recunoscut la vederea în orb de către Chefi și nu se obțin Trei); la nivel internațional a fost universalizată Indicația Geografică Protejată – Magiun din prune Topoloveni de către Comisia Europeană și în ultimii trei ani consecutiv, a primit Locul Întâi în Lume, în TasteAtlas drept Cel mai bun gem (magiun este specific nouă, românilor) și Cel mai bun produs din fructe. 

Un produs unic, cunoscut în întreaga lume

Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex, a dezvăluit și „ingredientele secrete” ale succesului acestui produs minune – Magiunul din prune Topoloveni:

„Deoarece Magiunul din prune Topoloveni a fost primul produs alimentar românesc cu o astfel de certificare, am beneficiat de fonduri europene de promovare  de peste 5.000.000 euro cu care l- am făcut cunoscut în toată lumea: Elveția, America, Suedia, Norvegia, Germania, UAE, Vietnam, Coreea de Sud….

Datorită faptului că rețeta implică procesarea strict a prunelor proaspete fierte fără foc în cazane bain marie printre ai căror pereți circulă abur tehnologic, am făcut studii medicale la Institutul Național de Diabet și Nutriție NC Paulescu. Studiul a evidențiat că acest magiun poate fi consumat de persoane bolnave de diabet, cu acordul medicului curant”.

Magiunul din prune Topoloveni trebuie protejat în mod real

Calitatea acestui produs, precum și faptul că la nivel internațional a fost universalizată Indicația Geografică Protejată – Magiun din prune Topoloveni de către Comisia Europeană a „inspirat” și concurența neloială care a dorit să profite de succesul de piață al Sonimpex Topoloveni. În acest caz Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei producătoare, a fost categorică: „Deși în România ANPC este autoritatea desemnată pe site-ul Comisiei Europene să protejeze toate produsele certificate, în cazul nostru a permis concurența neloială pe mai multe planuri. Suntem de peste 10 ani în sălile de judecată…

Prin diversificarea producției, până la peste 60 produse obținute numai din legume și fructe proaspete românești, am atins o cifră de afaceri de aproape 6.000.000 lei în anul 2023 și esțimăm o creștere de minim 20% în acest an. 

Din respect pentru colectivul nostru și consumatori am inventat Dulceața din  fructe, legume, petale de flori, fără adaos de zahăr și orice tip de aditivi, înlocuind zahărul cu suc natural din mere. 

Dulcețurile Topoloveni au fost premiate la Monde Selection cu medalii de argint și bronz. 

Pentru a afla «secretul» succesului Magiunului de prune din Topoloveni, produs de compania noastră, consumatorii pot să acceseze site-ul nostru „https:// www.magiun-sonimpex.ro/magazin-online

Citește și: Ziua Internațională a Rock and Roll-ului sărbătorită la Biblioteca Aman

Exit mobile version