Acasă Actualitate (VIDEO) Papa Francisc a sărutat picioarele a 12 deținute dintr-o închisoare

(VIDEO) Papa Francisc a sărutat picioarele a 12 deținute dintr-o închisoare

Papa Francisc arăta bine în timp ce a spălat și sărutat picioarele a 12 deținute dintr-o închisoare din Roma. Joi a avut loc acest ritual tradițional.

A fost prima dintre cele patru zile pline de evenimente, premergătoare Paștelui, pentru pontiful de 87 de ani. Francisc s-a deplasat la închisoarea Rebibbia din Roma. A prezidat o Liturghie de Joia Mare pentru zeci de deținute, gardieni, capelani și funcționari într-o zonă în aer liber a închisorii.

Din scaunul său cu rotile, el a spălat și a sărutat piciorul drept a 12 femei. Este un ritual care comemorează gestul de smerenie al lui Isus față de apostolii săi la Cina cea de Taină, în noaptea dinainte de a fi răstignit. Câteva deținute erau străine, iar unele plângeau în timp ce el îndeplinea ritualul. Secția feminină a închisorii, una dintre cele mai mari din Italia, deține aproximativ 370 de deținute închise pentru diverse infracțiuni.

Francisc este primul papă care a ținut ceremonia de spălare a picioarelor în afara bisericilor, de obicei în închisori, cămine pentru bătrâni sau ospicii. A continuat o practică pe care a început-o când era arhiepiscop de Buenos Aires, potrivit Reuters. El este, de asemenea, primul papă care a inclus în slujbă femei, atei, musulmani și alți necreștini.

Citește și: Administratora unui bloc din București a fost înjunghiată mortal de un vecin

Exit mobile version