Acasă Actualitate CNN: Serviciile de securitate din Rusia știau de amenințarea ISIS înainte de...

CNN: Serviciile de securitate din Rusia știau de amenințarea ISIS înainte de atacul de Moscova

CNN: Serviciile de securitate din Rusia știau de amenințarea ISIS înainte de atacul de Moscova
CNN: Serviciile de securitate din Rusia știau de amenințarea ISIS înainte de atacul de Moscova

Serviciile de securitate ale Kremlinului erau la curent cu o amenințare ISIS cu câteva zile înainte de atacul armat de la o sală de concerte din apropierea Moscovei, sugerează documentele serviciilor secrete rusești obținute de o organizație de investigație cu sediul în Marea Britanie, potrivit CNN.

Potrivit Dossier Center, cu sediul la Londra, documentele arată că etnicii tadjici radicalizați de ISIS-K – ramura din Asia Centrală a grupului terorist ISIS – ar fi putut fi implicați.

„Cu câteva zile înainte de atacul terorist, membrii Consiliului de Securitate au primit un avertisment potrivit căruia cetățeni tadjici ar putea fi folosiți în atacuri teroriste pe teritoriul rus”, se arată în ultimul raport al grupului, publicat duminică, cu referire la agenția de securitate rusă.

„Chiar înainte de atacul asupra Primăriei Crocului, o sursă apropiată serviciilor de informații a informat Centrul de Dosare despre acest lucru”, a adăugat acesta.

The Dossier Center este un grup de investigație rusesc

The Dossier Center este un grup de investigație rusesc susținut de Mihail Hodorkovski, un fost magnat rus al petrolului aflat în exil și devenit critic al Kremlinului. Acesta a scos la iveală anterior detalii despre președintele rus Vladimir Putin și regimul său, folosind adesea documente și scurgeri de informații din interiorul guvernului rus.

Kremlinul nu a răspuns la solicitarea CNN de a comenta raportul Dossier Center.

Vineri seară, indivizi înarmaţi au deschis focul într-o sală de concerte de lângă Moscova, Crocus City Hall, înainte de a-i da foc. Unsprezece persoane au fost arestate în primele 24 de ore după atacul armat, iar opt dintre ele, inclusiv cei patru suspecți, au fost plasate în arest preventiv. Șapte sunt din Tadjikistan, stat din Asia Centrală, iar cealaltă din Kârgâzstan.

Acesta este cel mai mortal atentat în Rusia din ultimii 20 de ani.

Citeşte şi: Femeie de 81 de ani, atacată pe stradă şi în scara blocului de un bărbat

Exit mobile version