Acasă Actualitate Colibri, colaborare cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş şi planuri mari...

Colibri, colaborare cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş şi planuri mari pentru Puppets 2024

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri” a început noul an în forţă. Echipa a anunţat zilele trecute tema ediţiei 2024 a îndrăgitului festival de animaţie stradală “Puppets Occupy Street”. Teatrul demarează şi un proiect nou, în colaborare cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

Aplicaţiile pentru “Puppets Occupy Street”, ediţia 2024, au fost deschise miercuri şi înscrierile sunt aşteptate până pe 14 aprilie. Teatrul Colibri a anunţat luni, 4 martie, că tema care va inspira festivalul de la finalul verii este Steampunk.

Conform managerului instituţiei, Geo Dinescu, solicitările de participare au început, însă, deja să curgă, semn că festivalul a început să aibă un ecou din ce în ce mai puternic în geografia animaţiei stradale. Şi nu doar pe plan naţional, ci şi în afara graniţelor.
“Dacă ne uităm în Inbox, cred că nici nu ar mai fi nevoie să dăm drumul la aplicaţii, putem face selecţie numai din ce am primit deja. Cel mai important este că avem deja ecou în afara graniţelor”, a menţionat managerul Colibri la Radio Sud Craiova.

Tema ediţiei 2024, primită cu entuziasm de scenografi

Echipa de creaţie a hotărât ca în 2024 să lanseze o nouă provocare către artiştii care îşi doresc să ia parte la festivalul păpuşilor care ocupă strada. Iar tema are o semnificaţie aparte şi pentru Geo Dinescu.

„Lucrăm de ceva timp, nici nu s-a încheiat bine ediţia de anul trecut că am şi început să lucrăm la ediţia 2024. Propunem un nou stil, unul nu neapărat mai puţin întâlnit în România, dar mai greu de abordat. Scenografii sunt foarte încântaţi şi eu la fel. În 2016, când am regizat şi am semnat şi scenografia primei mele piese, a fost chiar în acest stil propus pentru ediţia Puppets din 2024, Steampunk. Există o reminiscenţă, ne place acest stil şi promitem că va fi o ediţie foarte specială”, a mărturisit aceasta. „De fiecare dată, încercăm să creăm noi perspective vizuale şi noi orizonturi artistice, astfel încât să nu plictisim”.
Perioada festivalului rămâne aceeaşi, 25 august-1 septembrie.

Noi premiere şi colaborare cu Târgu Mureş

Teatrul pregăteşte, totodată, noi premiere, anunţând mai multe surprize pentru public. Printre proiectele importante se numără o nouă colaborare cu o instituţie din ţară.

„Vom începe un nou proiect, cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş, pe nume “Student Internship”, în cadrul căruia vom aduce mai multe spectacole. Primul este “Alice în Ţara Minunilor”, în regia Adei Milea. Vom anunţa curând data. Între 20 şi 27 martie vom avea Săptămâna Teatrului, după care va urma Student Internship”, a menţionat managerul teatrului.

Colibri are, de câţiva ani, şi o colaborare cu Teatrul ACT din Bucureşti, prin intermediul căreia publicul de teatru din Craiova are oportunitatea de a viziona spectacole ale acestui teatru pe scena instituţiei noastre.

Geo Dinescu menţionează că planurile sunt multe şi că echipa îşi doreşte să implementeze cât mai multe proiecte noi, care să apropie şi mai mult micul, dar şi marele public de teatru. „În fond, de la noi pleacă educaţia teatrală. Dacă noi nu i-am educa pe copii, nu ar şti cum să se comporte la teatru când cresc”, spune managerul Teatrului Colibri.

CITEŞTE ŞI: Pensionat medical în urma unei muşcături de insectă

Exit mobile version