Acasă Actualitate Luna februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie

Luna februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie

Luna februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie
Luna februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie

Record istoric pentru luna februarie. Este cea mai caldă lună și cu cea mai mare abatere pozitivă din toate lunile anului, 6.8 grade. 

„Luna februarie 2024 înregistrează un record în ceea ce privește temperatura medie, 5,8 grade Celsius, față de o medie climatologică normală, de – 1 grad, însemnând o abatere de 6,8 grade la acest moment.

Și joi, în ultima zi a lunii februarie, e o vreme mult mai caldă, 8 – 21 de grade. Deci rămânem cu o probabilitate mare de a păstra acest record, fapt care face ca luna februarie din acest an să fie cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice”, a exlicat Elena Mateescu, director ANM, potrivit digi24.ro.

Nou record istoric în ceea ce privește evoluția condițiilor de temperaturi în țara noastră

De asemenea, a mai explicat că „în niciun anotimp și în nicio lună din fiecare anotimp nu am avut un astfel de record în ceea ce privește abaterile termice pozitive față de normele specifice ale sezonului respectiv”. „De pildă, pentru iarnă ne-am încadrat între 3,7 până la 6,8 în acest an, în februarie. Ducându-mă în primăvară, 3,6 cu 4,7 în 2018, în luna aprilie, pentru vară între 2,5 până la 3,5 în luna iunie 2012 și încheiem cu toamna, 3,8 până la 4,9 în 2019, în luna noiembrie, așadar un nou record istoric în ceea ce privește evoluția condițiilor de temperaturi în țara noastră”, a mai spus directorul ANM.

Totodată, Mateescu a adăugat că „și primele zile din martie păstrează valori ce pot caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit”.

Citește şi: Bani de la stat pentru apicultori

Exit mobile version