Acasă Actualitate Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud, zdrobind-o pe Nikki...

Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud, zdrobind-o pe Nikki Haley în statul ei natal

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Carolina de Sud, în faţa rivalei sale, Nikki Haley. Deşi votul a avut loc în statul natal al lui Haley, fosta guvernatoare nu a avut nicio şansă în faţa republicanului.

Totuşi, Haley nu se va retrage din cursă. Aceasta mai are o şansă la super marţea electorală, pe 5 martie, atunci când mai multe state americane îşi vor desemna candidatul la funcţia de preşedinte al ţării.  

„Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit”, a declarat Donald Trump într-un discurs adresat susţinătorilor săi la câteva minute după închiderea urnelor, în care Nikki Haley nu a fost menţionată, potrivit news.ro.

Deja câştigător uşor la alegerile precedente, Donald Trump a fost dat în fruntea sondajelor pentru alegerile primare din Carolina de Sud, chiar dacă este ţinta mai multor proceduri judiciare.

Acest rezultat este de natură să întărească şi mai mult apelurile unor republicani pentru ca Nikki Haley să îşi retragă candidatura şi să permită partidului să se ralieze în spatele lui Donald Trump.

Trump, la distanță de zeci de procente

Potrivit Edison Research, Donald Trump are 60,3% din voturi, iar Nikki Haley 38,5%, după numărarea a 83% din buletinele de vot.

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite a reafirmat sâmbătă că îşi va menţine candidatura cel puţin până la „Super Tuesday”, din 5 martie, când alegătorii republicani vor vota în aceeaşi zi în 15 state şi un teritoriu.

„Trebuie să îl învingem pe Joe Biden în noiembrie”, le-a spus ea susţinătorilor săi, reuniţi în oraşul Charleston, după anunţarea victoriei lui Donald Trump. „Nu cred că Donald Trump este în măsură să îl învingă pe Joe Biden”.

Exit mobile version