Acasă Actualitate (VIDEO) Un imam împușcat mortal în faţa moscheii din Newark

(VIDEO) Un imam împușcat mortal în faţa moscheii din Newark

Oficialii americani au anunţat că un imam împușcat în fața moscheii sale din Newark, miercuri dimineață, a murit din cauza rănilor.

Împușcătura a fost raportată la Masjid Muhammad-Newark, pe South Orange Avenue și Camden Street, în jurul orei 6:15 a.m. Victima, identificată ca imam Hassan Sharif, a fost transportată la Spitalul Universitar în stare critică. El a fost declarat decedat mai târziu miercuri după-amiază, potrivit oficialilor. Când polițiștii au ajuns la fața locului, l-au găsit pe Sharif întins în parcare, cu multiple răni de armă, la 3 metri de intrarea în moschee. Avea răni de glonț în abdomen și brațul stâng, potrivit abc7ny.com.

Oficialii spun că nu știu care a fost motivul împușcăturii, dacă a fost unul, dar spun că nu pare a fi un act motivat de părtinire sau terorism intern. „Impactul asupra comunității al acestui tip de infracțiuni deosebit de groaznice nu poate fi subestimat”, a spus procurorul interimar din comitatul Essex, Theodore Stephens.

Locuitorii din zonă sunt şpcaţi

Oamenii din zonă cred că această împușcătură nu a avut nimic de-a face cu criza din Orientul Mijlociu sau cu prejudecățile etnice sau religioase. În schimb, ei dau vina pe criza continuă a violenței din cartier. „Infracțiunea din această zonă trebuie să înceteze”, a spus Paulette Williams, rezidentă din Newark. „Este ridicol. Am plecat de aici. Mă mut într-un alt stat. Nu mai suport.”

Daud Haqq, președintele Consiliului Tri-State Imams, este zguduit în special de moartea prietenului său. „Ma doare inima cu adevărat din cauza lui”, a spus Haqq, înainte de a pune la îndoială motivul: „Nu ți-e frică să ataci un imam, ce zici de musulmanul obișnuit?”

Procurorul interimar din Essex, Theodore Stephens, a promis că va primi niște răspunsuri pentru comunitatea tulburată. „Împărtășim durerea dumneavoastră. Promitem să folosim toate resursele pentru a ne asigura că această crimă odioasă este rezolvată”.

Imamul era iubit în comunitate

Pe măsură ce s-a răspândit vestea că Sharif a fost împușcat, unii dintre cei care l+au cunoscut au alergat la moscheea sa. „M-am ridicat din pat și am condus din South Jersey, doar ca să spun o rugăciune pentru el”, a spus Aneesah Abdullah, prieten al lui Sharif. „Era o ființă minunată. Nu am nimic negativ de spus despre el și nu cred că cineva din comunitate o va face. A făcut totul pentru biserici, moschei și sinagogi. Nu-i păsa de ce religie ești, ajuta pe toată lumea. Nu era rasist.”

Sharif a fost și ofițer de securitate a transporturilor la Aeroportul Internațional Newark Liberty din 2006. „OTS servesc diverse populații de călători pentru a asigura sistemele de transport ale națiunii. Suntem profund întristați să aflăm despre trecerea lui în nefiinţă și transmitem condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor săi”, a declarat un purtător de cuvânt al TSA într-un comunicat.

Guvernatorul Phil Murphy a cerut sprijinul cetăţenilor pentru prinderea atacatorului. „Într-un moment în care comunitatea musulmană este îngrijorată de o creștere a incidentelor și a crimelor părtinitoare, vreau să asigur comunitatea musulmană și oamenii de toate credințele că vom face tot ce ne stă în putere pentru a menține toți locuitorii în siguranță. Împușcarea este în curs de anchetă. O recompensă de 25.000 de dolari este acum oferită oricui vine cu informații despre acest atac“.

Citeşte şi: (VIDEO) Două explozii au ucis aproape 100 de oameni la comemorarea comandantului ucis Soleimani. Iranul jură răzbunare

Exit mobile version