Acasă Actualitate Administratorul firmei care a săpat șantul lângă internatul prăbușit din Harghita, reținut

Administratorul firmei care a săpat șantul lângă internatul prăbușit din Harghita, reținut

Administratorul firmei care făcea lucrări lângă internatul prăbușit din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut
Administratorul firmei care făcea lucrări lângă internatul prăbușit din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut

Laszlo Sandor, adminstratorul firmei care a săpat șanțul de lângă internatul prăbușit luni în Ordoheiu Secuiesc, a fost reținut aseară.

El va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, potrivit stirileprotv.ro. Este acuzat că „a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.”

Sandor a dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației (peste 2 m). Adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș conduce cercetările în acest caz. A fost deschis un dosar penal pentru uciderea din culpă și vătămarea corporală a elevilor prinși sub dărâmături. 11 martori au fost audiați.

Firma lui Laszlo Sandro a fost contractată să facă lucrarea de Arhiepiscopia Romano Catolica din Alba Iulia, care detine clădirea internatului. După ce a dobândit imobilul, în urma unei retrocedări, Biserica l-a închiriat municipalității. Primăria administra clădirea și a și autorizat lucrările. În tragedie și-a pierdut viața un liceean, iar alte trei colege au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

Citește și: Un trapper din București, retinut după ce și-a agresat iubita și i-a smuls o unghie

Exit mobile version