Acasă Actualitate Seism cu magnitudinea 5,1 în Marea Marmara, la sud de Istanbul

Seism cu magnitudinea 5,1 în Marea Marmara, la sud de Istanbul

Un seism cu magnitudinea 5,1 s-a produs, luni, în Marea Marmara, Golful Gemlik, aflat la sud de Istanbul, potrivit www.ekathimerini.com. Nu au fost pagube majore sau victime, au anunţat autorităţile turce.

Televiziunea HaberTurk a spus că s-a simțit în Istanbul și în alte regiuni din apropiere, unde oamenii au părăsit cu frică casele și birourile.

Epicentrul seismului a fost localizat la circa 120 km sud de Istanbul şi în apropiere de Bursa, potrivit agenţiei turce de gestionare a dezastrelor AFAD.

Jurnaliştii de la AFP au resimţit cutremurul atât în partea asiatică, cât şi în cea europeană a Istanbulului. La Bursa locuitorii s-au grăbit să iasă pe străzi de teamă că se vor prăbuşi clădiri.

Cu o populaţie de peste 15 milioane de locuitori, Istanbulul este cel mai mare oraş din Turcia. Locuitorii se tem de un cutremur major din cauza proximităţii de falia nord-anatoliană. Aceasta este una dintre cele mai active din lume.
Două seisme majore au lovit sud-estul Turciei în februarie, soldându-se cu peste 50.000 de morţi şi devastarea mai multor oraşe din regiune.

Citeşte şi: Incendiu produs la o locuință din cartierul Căzănești. O persoană a decedat

Exit mobile version