Acasă Actualitate Temperaturi record la Rio de Janeiro

Temperaturi record la Rio de Janeiro

Brazilia s-a confruntat în acest weekend cu un val de căldură
Brazilia s-a confruntat în acest weekend cu un val de căldură

Au fost temperaturi record la Rio de Janeiro, în plin sezon de primăvară, transmite luni CNN. Brazilia s-a confruntat în acest weekend cu un val de căldură. Cele mai ridicate temperaturi din acest an fiind înregistrate la Rio de Janeiro şi Sao Paulo.

Potrivit sistemului Alerta Rio, valoarea maximă de duminică a fost de 42,5 grade Celsius, înregistrată la Iraja, un cartier popular din nordul oraşului. Temperatura resimţită fiind de 50,5 grade Celsius.

Recordul precedent pentru 2023 a fost de 41,8 grade Celsius, temperatură înregistrată în februarie, în plină vară.

La Sao Paulo, cea mai mare metropolă din America Latină s-a raportat un record pentru anul 2023: o valoare medie de temperatură de 36,9 grade Celsius, în cursul după-amiezii. Este cea mai ridicată temperatură din luna noiembrie înregistrată de la debutul acestor măsurători efectuate de CGE, în urmă cu 19 ani.

La jumătatea săptămânii, Institutul Naţional de Meteorologie (Inmet) a avertizat că acest val de căldură va afecta mai multe regiuni din Brazilia până miercuri.

Institutul a emis un cod roşu, sinonim cu un „pericol ridicat” pentru sănătate, pentru mai multe zone din sud-estul ţării şi regiunea de centru-vest. Sunt prognozate temperaturi cu 5 grade Celsius peste valorile normale în acest sezon.

Citește și: Craiova: Scandal între frați. Cel mai mic l-a înjunghiat pe cel mai mare

Exit mobile version