Acasă Actualitate Anchete asupra Meta și TikTok pentru dezinformare în conflictul Israel – Hamas,...

Anchete asupra Meta și TikTok pentru dezinformare în conflictul Israel – Hamas, deschise în UE

Anchete asupra Meta și TikTok pentru dezinformare în conflictul Israel – Hamas, deschise în UE
Anchete asupra Meta și TikTok pentru dezinformare în conflictul Israel – Hamas, deschise în UE

Bruxellesul a anunțat joi că a deschis o anchetă asupra rețelelor de socializare Meta (Facebook, Instagram) și TikTok. De asemenea, cere detalii despre măsurile pe care acestea le pun în aplicare pentru a preveni difuzarea de „informații false” și „conținuturi ilegale” în urma atacurilor Hamas asupra Israelului, transmite agenția AFP.

Într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a explicat că a trimis o cerere oficială de informații acestor două platforme, la o săptămână după ce a lansat o procedură similară împotriva X (fostul Twitter) în temeiul noii legislații europene privind serviciile digitale (DSA).

Comisia Europeană au trimis în mod oficial platformei X o solicitare de informații în temeiul Digital Services Act (DSA)

În data de 14 octombrie, serviciile Comisiei Europene au trimis în mod oficial platformei X o solicitare de informații în temeiul Digital Services Act (DSA). Această solicitare vine în urma indicațiilor primite de serviciile Comisiei cu privire la presupusa răspândire a conținutului ilegal și a dezinformarii, în special răspândirea conținutului terorist și violent și a discursului instigator la ură. Solicitarea se referă și la respectarea altor prevederi ale DSA, arată un comunicat de presă publicat joi, 12 octombrie.

Comisia poate impune amenzi pentru informații incorecte

În conformitate cu articolul 74 alineatul (2) din DSA, Comisia poate impune amenzi pentru informații incorecte, incomplete sau înșelătoare ca răspuns la o solicitare de informații.

DSA este o piatră de temelie a strategiei digitale a UE și stabilește un nou standard fără precedent pentru responsabilitatea platformelor online în ceea ce privește dezinformarea, conținutul ilegal, cum ar fi discursul ilegal instigator la ură și alte riscuri societale. Acesta include principii generale și garanții solide pentru libertatea de exprimare și drepturile altor utilizatori.

Citeşte şi: MAE: Un al doilea român cu dublă cetățenie este dat dispărut din Israel

Exit mobile version