Acasă Actualitate Peste 1.600 de români sunt în vacanță sau în pelerinaj în Israel,...

Peste 1.600 de români sunt în vacanță sau în pelerinaj în Israel, anunță Guvernul

Peste 1.600 de români sunt în vacanță sau în pelerinaj în Israel, anunță Guvernul
Peste 1.600 de români sunt în vacanță sau în pelerinaj în Israel, anunță Guvernul

Premierul Marcel Ciolacu a prezentat luni noi cifre despre românii aflați în vacanță sau pelerinaj în Israel. Acesta a precizat că alte 780 de persoane ar trebui să se întoarcă în țară. „Din prima evidență a noastră erau in jur de 790 cu totul și se vede deja că vorbim de peste 1.600”, a spus luni premierul.

Aflat la Varna, premierul a mulțumit autorităților bulgare care au adus aseara 6 români din Israel. Acesta a spus că Tarom va continua cursele de aducere în țară, a românilor.

„Compania Tarom continuă. (aducerea românilor în țară-n.r.). Se mai estimează în jur de 780 de persoane, anunțate până acum. Deci prima evidenţă a noastră erau in jur de 790 cu totul. Se vede deja că vorbim de peste 1600”, a spus Marcel Ciolacu, conform hotnews.ro.

Se ia în calcul un posibil ajutor financiar pentru decontarea biletelor

Premierul a lăsat de înțeles că ia în calcul un posibil ajutor financiar pentru decontarea biletelor acestora.

„Am înțeles că multe companii la care ei aveau deja bilet nu le returnează banii, ci le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect. O să stau de vorbă cu președintele Consiliului Concurenței și cu ministrul Transporturilor. Nu vorbim de foarte mulți cetățeni. Erau și persoane în pelerinaj. Presupun că o să discutăm de la caz la caz, în funcție de venituri și ca să acoperim aceste sume”, a spus Ciolacu.

Acesta a mulțumit Tarom pentru că spre deosebire de alte companii nu a renunțat la aceste curse și a spus că nu este nevoie de aeronave militare pentru aducerea românilor în țară.

Citeşte şi: Două eleve s-au bătut într-o şcoală din Olt

Exit mobile version