Acasă Actualitate Festival de dans contemporan, la Craiova. Majoritatea evenimentelor sunt cu acces gratuit

Festival de dans contemporan, la Craiova. Majoritatea evenimentelor sunt cu acces gratuit

Festivalul de dans contemporan Connect se încheie cu un spectacol de dans cu intrare liberă, la Teatrul Colibri.

Timp de 4 zile, între 14 și 17 septembrie, la Craiova urmează să aibă lor mai multe evenimente, majoritatea în aer liber şi cu acces gratuit, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de Dans Contemporan Connect.

Festivalul se va deasfăşura atât în spaţii convenţionale, cât şi neconvenţionale, acestea fiind Teatrul Național „Marin Sorescu”, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Parcul Nicolae Romanescu, Piața Mihai Viteazul, Grădina Botanică, Piața William Shakespeare.

Ateliere de dans, spectacole, film şi expoziţie foto

Anul acesta, Festivalul de Dans Contemporan Connect cuprinde mai multe activități, printre care spectacole de dans contemporan şi ateliere desfășurate în teatre și în licee, seri de film, spectacole de improvizație în patru spații din oraș, o instalație video-dans, o expoziție de fotografie urbană.

„Prin Festivalul de Dans Contemporan Connect ne-am propus, încă de la prima ediție, să apropiem locuitorii de orașul în care trăiesc. Vrem să oferim cadrul acestor interacțiuni și să creăm puncte de întâlnire între locuitori – artiști – spații, printr-o serie de experiențe: cu evenimente din sfera dansului contemporan și a artelor vizuale dedicate publicului larg, cu ateliere de dans care pun umăr la umăr coregrafi cu generații tinere, cu spectacole care ne invită la conversații despre noi, relațiile cu ceilalți sau despre provocări cu care ne confruntăm în contextul social actual”, a transmis Asociaţia Delazero, organizatoarea festivalului.

La care dintre activităţi este gratuit accesul

Craiovenii pot asista gratuit la spectacolul de dans City of Rhythm, care va avea loc joi, de la 19:00, în Piaţa Mihai Viteazul, vineri, de la 18:00, în Parcul Romanescu, sâmbătă, de la 17:00, în Grădina Botanică şi duminică, de la 17:00, în Piaţa Wiliam Shakespeare (esplanada teatrului). Un alt eveniment cu intrare liberă este instalaţia video MOVE.TALK, de Corina Andrian, de la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, unde vizitatorii se pot bucura şi de o expoziţie de fotografie urbană. Instalaţia şi expoziţia pot fi vizionate pe toată perioada festivalului.

Joi, de la 20.30, craiovenii pot participa şi la o seară de film cu scurtmetraje de dans – Connect Films: Textured Spaces – care se va desfăşura în Piaţa Mihai Viteazul, co-prezentate de Bucharest International Dance Film Festival.

Duminică, în ultima zi de evenimente, la Teatrului Colibri va fi prezentat spectacolul de dans RAMANENJANA, de la ora 19:00, cu intrare liberă. Tot duminică, de la 20:30, în Piaţa William Shakespeare va avea loc o altă proiecţie de scurtmetraje de dans în aer liber, curatoriată de Melissa Ramos (Dance Cinema Organisation, Sydney).

Pe lângă evenimentele gratuite, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” se vor desfăşura două spectacole de dans cu acces pe bază de bilet. Organizatorii vor desfăşura şi ateliere cu liceeni şi cu studenţii de la Actorie, în perioada festivalului.
Festivalul de Dans Contemporan Connect ediția a II-a este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul complet poate fi consultat la adresa: https://asociatiadelazero.ro/connectfestivaldedanscontemporan2023 .

Citeşte şi: (FOTO) Din groapă în groapă. Alte găuri negre apărute pe străzile din Craiova

Exit mobile version