Acasă Actualitate Papa Francisc vizită discretă în Mongolia budistă

Papa Francisc vizită discretă în Mongolia budistă

Un băiat îi dă eșarfe Papei Francisc în momentul în care sosește la sediul Prefecturii Apostolice din Ulaanbaatar, Mongolia, 1 septembrie 2023. Cardinalul Giorgio Marengo, prefectul, îl va găzdui pe Papa la prefectură în timpul vizitei sale de patru zile în țară . (foto CNS/Vatican Media)

Papa Francisc a sosit în capitala Mongoliei, Ulaanbaatar, demarând efectiv cea de-a 43-a călătorie apostolică internațională care se încheie pe 4 septembrie, potrivit www.vaticannews.va.

Avionul care îl transporta pe Francisc a aterizat după un zbor de noapte de aproape 10 ore, iar papa, care are 86 de ani şi are nevoie de un scaun cu rotile, s-a odihnit în restul zilei.

Papa a fost întâmpinat pe aeroportul internațional Chinggis Khaan din Ulaanbaatar de monseniorul Fernando Duarte Barros Reis, însărcinat cu afaceri la Nunțiatura Apostolică a Mongoliei. A fost prezent ambasadorul Mongoliei la Sfântul Scaun, Davaasuren Gerelmaa. Au fost prezenți reprezentanți ai bisericii și delegații guvernamentale.

Garda de Onoare a Statului Mongol a deținut cu mândrie rangul în uniformele lor roșii, albastre și galbene și căștile de fier care amintesc de războinicii mongoli din istoria antică.

Primul său angajament este sâmbătă, când participă la o ceremonie oficială de bun venit şi se adresează liderilor guvernamentali şi diplomaţilor.

Festivități discrete

La aeroport, o femeie îmbrăcată în ţinută tradiţională i-a oferit papei iaurt solid, un gest tradiţional de bun venit. Papa a trecut pe lângă o gardă de onoare îmbrăcată în uniforme de gală albastre şi roşii şi ţinând în mână puşti.

Însă în afară de steagurile mongole şi ale Vaticanului arborate pe stâlpii de pe autostradă şi de traficul blocat de trecerea convoiului său de maşini, abia dacă au existat semne că papa se află în oraş. Unul dintre puţinele bannere de-a lungul traseului pe unde coloana sa de maşini a intrat în capitala modernă, care este înconjurată de o întindere în mare parte aridă, a fost afişat de catolicii din Vietnam, o ţară cândva ostilă religiilor occidentale, dar care şi-a îmbunătăţit recent relaţiile cu Vaticanul.

Citește și: Craiovean reținut pentru tâlhărie

Exit mobile version