Acasă Actualitate (VIDEO) Guvernul își asumă răspunderea pe reforma fiscală

(VIDEO) Guvernul își asumă răspunderea pe reforma fiscală

Guvernul își asumă răspunderea pe reforma fiscală
Guvernul își asumă răspunderea pe reforma fiscală

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma fiscală. Anunţul a fost făcut joi de premierul Marcel Ciolacu: „Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic, nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”.

El a făcut aceste declarații la începutul ședinței de guvern.

„Vreau să anunţ că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială. Trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. Eu cred că aceasta este calea. Vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate!”, a susținut Marcel Ciolacu, conform hotnews.ro.

Trebuie „opită debandada bugetară”

El a spus că pentru a avea „o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi”, trebuie „opită debandada bugetară”, printr-un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea și o „luptă în mod real” cu evaziunea.

„Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor – cumulate sunt frâna care ţin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua aşa!

Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. S-a terminat!”, a declarat premierul.

Procedura prin care Guvernul își asumă răspunderea în Parlament

Potrivit Constituției, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Înainte de acest moment, Guvernul transmite în Parlament proiectul. Senatorii și deputații pot depune amendamente pe care executivul poate sau nu să le preia.

După angajarea răspunderii în fața Parlamentului, în termen de trei zile, se poate depune o moțiune de cenzură, care, dacă e adoptată, cabinetul este demis.

Citeşte şi: Olt: Şase maşini, lovite de o șoferiță beată și drogată

Exit mobile version