Acasă Actualitate Veste bună pentru pitici: Parada Puppets Occupy Street va avea loc şi...

Veste bună pentru pitici: Parada Puppets Occupy Street va avea loc şi în încheierea festivalului

Festivalul „Puppets occupy street“ se va deschide și se va încheia şi în acest an cu o paradă a păpușilor gigantice

Îndrăgita paradă a păpuşilor-gigant cu care a debutat şi s-a încheiat fiecare ediţie a Festivalului Puppets Occupy Street, va pune şi în acest an capăt evenimentului, deşi iniţial Teatrul Colibri Craiova anunţase că, din lipsă de fonduri suficiente, aceasta va avea loc doar la deschidere.

Parada Puppets, şi la final de festival

Festivalul Puppets Occupy Street, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri şi ajuns în 2023 la cea de-a zecea ediţie. Festivalul va fi ceva mai scurt comparativ cu ediţiile anterioare, urmând să se desfăşoare în perioada 25-28 august. Motivul este lipsa fondurilor. La conferinţa de presă prilejuită de anunţarea ediţiei din acest an, conducerea instituţiei anunţa că, pe lângă reducerea duratei, lipsa banilor a afectat şi organizarea paradei, care ar fi urmat să aibă loc doar în deschiderea evenimentului. Însă, pe ultima sută de metri, managerul Colibri, Geo Dinescu, a anunţat că programul va include, până la urmă, şi parada de final.

„Marea surpriză este că vom avea şi în încheierea festivalului parada. Lucrăm intens în această perioadă şi vor fi spectacole superbe”, a declarat aceasta pentru GdS.

Alte festivaluri din ţară, anulate din lipsa banilor

Cu toate că festivalul Puppets Occupy Street a fost afectat de textul Ordonanţei 34/2023, bugetul instituţiei fiind redus cu 10%, iar rectificările bugetare pozitive devenind imposibile, Craiova se poate declara norocoasă. Evenimentul va avea totuşi loc, spre deosebire de alte festivaluri importante din ţară, care au fost anulate din lipsa banilor.

„Până şi Festivalul Naţional de Teatru se scurtează. La Cluj sunt festivaluri importante, de tradiţie, care nu se mai organizează în acest an. La Bucureşti, la fel. Festivalul „Teatru, stradă, copil” nu se mai ţine”, a menţionat managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri din Craiova.

În ciuda dificultăţilor, echipa teatrului munceşte din greu în această perioadă, făcând ultimele pregătiri pentru ediţia Fantasy. „Festivalul va fi minunat, chiar dacă va fi în patru zile. Promitem să fim la înălţime. Anul acesta vom avea în jur de 10 ţări invitate”, anunţa Geo Dinescu în urmă cu o lună, la conferinţa de presă.

Încep înscrierile la atelierele Festivalului

Între timp, astăzi încep înscrierile la atelierele pentru copii. Ediția aniversară Fantasy reunește, timp de 3 zile, 21 de titluri de ateliere, susținute de artiști din România, Germania, Turcia, Bulgaria. Detalii despre programul atelierelor se găsesc AICI.

Înscrierile se fac exclusiv pe adresa de e-mail a festivalului, atelierepos@gmail.com, în perioada 18 – 23 august, în limita locurilor disponibile. Participarea la ateliere este gratuită. Pentru înscriere sunt necesare: numele și vârsta participantului, denumirea atelierului pentru care optează, intervalul orar, ziua în care își dorește să participe (doar pentru atelierele la care nu este obligatorie înscrierea pe toată durata acestuia).

La atelierele de creație au prioritate persoanele care se înscriu pe e-mail. Locurile rămase libere sau eliberate prin neprezentare vor putea fi ocupate la fața locului.

Atelierele se derulează și cu sprijinul Muzeului Olteniei, al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“şi al Muzeului de Artă.

Exit mobile version