Acasă Actualitate Fostul ofițer CIA Milton Bearden, consultant pentru filmul “ Fantomele” regizat de Bobby...

Fostul ofițer CIA Milton Bearden, consultant pentru filmul “ Fantomele” regizat de Bobby Păunescu

Bobby Păunescu și Milton Bearden

Colaborare de senzație între Bobby Păunescu și Milton Bearden. Acesta din urmă a fost șef CIA pe toată Europa de Vest, centrală si spațiul Ex Sovietic până în ‘96. Acum, consultant la filmele despre spionaj. El va participa la realizarea filmului românesc “Fantomele”, regizat de către Bobby Păunescu.

Cei doi lucrează împreună la filmul “ Fantomele”. Un film despre spionii profund conspirați din anii ‘70. Scenariul filmului ”Fantomele” este scris de către Bobby Păunescu și Kent Jones, colaborator al lui Martin Scosese și președintele cunoscutei Societăți de Film Lincoln Center. Producția este bazată pe fapte reale, privind activitatea spionilor deplin conspirați, care au făcut sacrificii enorme pentru a-și desfășura activitatea în slujba țării. Acțiunea are loc în anii ’70 în plin Război Rece, atunci când România făcea parte din Pactul de la Varșovia, Romania  fiind totodată un actor extrem de relevant pe scena internațională. ”Fantomele” este o coproducție România-Italia-Statele Unite, și va fi filmată în proporție de 70% la studiourile Buftea. Pentru realizarea filmului, vor participa și faimoasele studiouri Paramount și 20th Century. Filmul are un buget de peste 24 milioane USD.

Milton Bearden de la fost ofițer de rang înalt al CIA la consultant de film

Milton Bearden, un fost ofițer de rang înalt al CIA, este acum un autor american, consultant de film. Are experiență în activitatea de informații și a fost, de asemenea, implicat în diverse proiecte și roluri. De la pensionare, Bearden a scris cărți bazate pe experiențele sale, a comentat evenimente actuale și a apărut la televizor, inclusiv Secret WarriorsAcțiune sub acoperire și Heroes Under Fire. Bearden este un colaborator frecvent la paginile de opinie ale New York Times, Los Angeles Times si The Wall Street Journal. Bearden a oferit comentarii pentru mai multe documentare, filme și seriale de televiziune, inclusiv Nightline, 60 Minutes,Biography, Uncovered: The War on IraqThe Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear , National Geographic: Inside 9/11, Our Own Soldatul Bin Laden,The Eighties, Afganistan 1979, Spy Wars și Afganistan: The Wounded Land. 

Consultant de film și scriitor

În calitatea de consultant de film a lucrat cu Robert De Niro la Ronin și Meet the Parents. A mai colaborat cu De Niro și scenaristul Eric Roth la Forrest Gump , The Insider, la The Good Shepherd , lansat în decembrie 2006. De asemenea, a lucrat cu regizorul Mike Nichols la filmul Războiul lui Charlie Wilson , lansat în decembrie 2007.

În calitate de scriitor, acesta a scris:

Lalea neagră: un roman de război în Afganistan (1998);

  • The Main Enemy, The Inside story of the CIA showdown final with KGB , cu James Risen(2003);
  • Cum s-a întâmplat asta, terorismul și noul război (2001) (contributor).

Exit mobile version