Acasă Actualitate MAE: Patru cetățeni români au fost evacuați din Niger, cu destinația Paris

MAE: Patru cetățeni români au fost evacuați din Niger, cu destinația Paris

MAE reaminteşte că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie
MAE reaminteşte că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie

Patru cetățeni români au fost evacuați din Niger cu o aeronavă a armatei franceze, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Un cetăţean român a fost preluat din Niger cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze şi a ajuns în siguranţă la Paris. Ultimii trei români aflaţi în Niger au fost preluaţi de un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze.
În prezent nu mai există alte solicitări de evacuare, precizează instituția.

MAE reaminteşte că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie. „Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!”. În acest context, se recomandă ferm tuturor cetăţenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.

Informații utile

Ambasada României la Alger urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger. Ambasada este pregătită să acorde asistenţa şi protecţia consulară necesară, conform competenţelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Alger: +213 23 48 55 85. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice la Alger: +213 79 2016940.

Citește și: Craiova, mai aproape de Spitalul Regional. Când ar trebui să fie gata

Exit mobile version