Acasă Actualitate Trei ore de așteptare pentru turiștii români ca să treacă frontiera în...

Trei ore de așteptare pentru turiștii români ca să treacă frontiera în Grecia

Două ore de așteptare pentru turiștii români ca să treacă frontiera în Grecia, în weekend

Turiștii români plecați în vacanță în Grecia au așteptat la punctele de trecere a frontierei din Bulgaria 180 de minute în orele de vârf, conform Ministerului Afacerilor Externe.

MAE precizează că, în prima parte a zilei de sâmbătă, timpii medii de aşteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia sunt între 50 şi 80 de minute.

Potrivit estimărilor, timpii de aşteptare în intervalul orar 12.00 – 15.00 pot depăşi trei ore, având în vedere fluxul semnificativ de turişti care tranzitează sau intenţionează să călătorească în cele două state.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de frontieră către Republica Bulgaria sau către Republica Elenă şi să se asigure că deţin combustibil, apă, alimente suficiente pentru astfel de situaţii.

De asemenea, cetăţenilor români ce revin în România li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiştii români revin în România şi aleg să intre în ţară prin PTF de la podul Giurgiu – Ruse.

Citește și: Lupte și explozii în Rusia, la 500 kilometri de Moscova

Exit mobile version