Acasă Actualitate Papa Francisc va fi operat de urgenţă 

Papa Francisc va fi operat de urgenţă 

Papa Francisc va fi operat de urgenţă 
Papa Francisc va fi operat de urgenţă 

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi operat la abdomen miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma, a anunțat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters.

Sfântul Scaun a spus că echipa medicală a Papei a decis în ultimele zile că este necesară o intervenție chirurgicală. Se așteaptă ca acesta să rămână în spital timp de „câteva zile” pentru a se recupera.

Va fi operat sub anestezie generală

El va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală, a precizat Vaticanul.

Francisc urmează să fie dus la spital după audiența săptămânală de miercuri dimineață de la Vatican. Acesta nu a făcut nicio mențiune despre operația ce urmează să aibă loc. Suveranul Pontif a efectuat marți un control de 40 de minute la spitalul Gemelli.

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, folosește adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge din cauza unor dureri persistente la genunchi.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operații. Aceasta era menită să rezolve o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecțiunea a revenit.

Papa a declarat anul trecut că nu a dorit să se opereze la genunchi deoarece anestezia generală pentru operația la colon i-a adus efecte secundare neplăcute.

Citeşte şi: Grevă japoneză la Spitalul Județean

Exit mobile version