Acasă Actualitate (VIDEO) Regele Charles, primit cu aplauze în comuna Viscri

(VIDEO) Regele Charles, primit cu aplauze în comuna Viscri

Regele Charles a fost primit cu aplauze în comuna Viscri. Marți, în ultima zi de vizitei sale în România, Regele Charles al III-lea a fost așteptat de zeci de persoane în satul Viscri din județul Brașov. Acesta a fost primit cu aplauze de oameni veniți din toată țara.

Localnici și turiști l-au așteptat pe monarhul britanic venit la Viscri să petreacă câteva ore la „casa albastră”. Aceasta este una din cele zece proprietăți pe care le are în România. Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. Aici este deschis un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

El s-a întâlnit acolo cu producători din zonă și din Maramureș. Aceştia i-au adus și daruri – brânzeturi, horincă sau fotografii înrămate de la vizitele sale anterioare din România, conform stirilorprotv.ro.

Regele Charles s-a oprit la țiglăria din Bățanii Mari

Pe drumul spre Viscri, regele Charles s-a oprit la țiglăria din Bățanii Mari, care a fost realizată cu sprijinul său și unde se fabrică, prin metode tradiționale, țiglele care îmbracă acoperișurile mai multor case, biserici sau castele din Europa.

Marți, regele Charles se află în ultima zi – a cincea – a vizitei sale private în România, unde a venit singur.

Regele Charles al III-lea a petrecut câteva zile la proprietatea sa din Valea Zălanului

Regele Charles al III-lea a petrecut câteva zile la proprietatea sa din Valea Zălanului, judeţul Covasna, unde sâmbătă a făcut o plimbare în natură, fiind însoţit de contele Kalnoky Tibor şi de alte persoane.

Îmbrăcat lejer, cu ochelari de soare şi cu binoclu la gât, regele s-a plimbat prin împrejurimile satului. Apoi, el a fost aşteptat cu produse tradiţionale din zonă şi a stat de vorbă cu localnicii.

Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România

Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România, fiind primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În onoarea sa a fost oferită, la Cotroceni, o recepție la care au luat parte aproximativ trei sute de persoane.

În discursul susținut la Cotroceni, Regele Charles al III-lea a spus că a ajuns să iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. El a spus în limba română: ”Ţară de glorii, ţară de dor!”, fiind aplaudat de oficialii prezenţi la eveniment.

Citeşte şi: Gazeta de Sud, din ce în ce mai citită. Peste 1.000.000 de utilizatori unici au accesat www.gds.ro în luna mai

Exit mobile version