Acasă Actualitate Angajaţii de la privat ar putea primi vouchere de vacanţă

Angajaţii de la privat ar putea primi vouchere de vacanţă

Angajaţii de la privat ar putea primi vouchere de vacanţă
Angajaţii de la privat ar putea primi vouchere de vacanţă

Angajaţii de la privat vor putea merge şi ei în vacanţă cu vouchere date de angajator. Senatorii au adoptat tacit un proiect de lege prin care salariaţii vor beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat vor putea primi, începând cu 1 ianuarie 2024, vouchere de vacanţă. Acestea vor putea fi acordate până pe 21 decembrie 2026 tuturor angajaţilor din mediul privat care au un contract individual de muncă. În cazul în care sunt angajaţi care au mai multe astfel de contracte, aceştia trebuie să aleagă un singur angajator de la care să primească aceste vouchere, potrivit observatornews.ro.

Voucherele de vacanţă se acordă de la bugetul de stat sau de la bugetele locale

Voucherele sunt în valoare de 1.450 de lei. Acestea se acordă de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, după caz. Impactul bugetar este de peste 6 miliarde de lei. Estimările arată însă că 60-65% din această sumă se va întoarce la bugetul de stat prin TVA, taxe şi impozite.

Proiectul care a trecut tacit de Senat are ca scop impulsionarea economiei, industriei Horeca şi turismului. Camera Deputaţilor este însă for decizional.

Citeşte şi: Ligia Deca: 15.000 de persoane au renunțat la grevă

Exit mobile version