Acasă Actualitate Deputat din Bihor, obligat de instanță să elimine de pe Facebook un...

Deputat din Bihor, obligat de instanță să elimine de pe Facebook un interviu cu peste 300.000 de vizualizări. Care a fost motivul

Deputat Mihai Ioan Lasca / Facebook

Tribunalul Bihor a decis, în noiembrie 2022, să îl oblige pe un deputat independent, Mihai Ioan Lască, să elimine de pe contul său de Facebook un interviu în care, în contextul pandemiei de Covid 19, invitatul parlamentarului făcea mai multe acuzații grave la adresa medicilor dintr-un spital din Oradea.

Cu referire la Lască, completul de judecată a stabilit că ”Acest pârât a folosit pandemia COVID pentru a crea sau alimenta teorii conspiraţioniste asumându-şi o pretinsă datorie morală de aflare a adevărului pentru de miile de români nevinovaţi omorâţi şi aparţinătorii lor, totul cu scopul de a obţine capital politic.” Mihai Ioan Lască a devenit deputat în 2020, pe listele AUR, a fost exclus din această formațiune politică în 2021, iar acum, prin interpuși, controlează un alt partid extremist – Patrioții Poporului Român.

Acțiunea de la instanță a avut drept reclamant Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea (succesor al Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, pe care l-a absorbit administrativ în 2022). Alături de Lască, pârât a fost Cristian Laurențiu Cernat, un fost brancardier din cadrul unității medicale.

Detalii despre caz au fost publicate de G4Media.

Citește și Bohemian Rhapsody ar fi avut inițial alt titlu

Exit mobile version