Acasă Actualitate Baraj golit ilegal pentru că unui oficial îi căzuse telefonul în apă

Baraj golit ilegal pentru că unui oficial îi căzuse telefonul în apă

Baraj golit ilegal pentru că unui oficial îi căzuse telefonul în apă
Baraj golit ilegal pentru că unui oficial îi căzuse telefonul în apă

Un baraj din India a fost golit ilegal la ordinul unui oficial căruia îi căzuse telefonul în apă în timp ce își făcea selfie. El a mințit că are aprobare ca apa a fost scoasă într-un canal din apropiere. Funcționarul guvernamental a fost suspendat din funcție, conform Digi24.

Rajesh Vishwas, inspector guvernamental în domeniul alimentar, și-a scăpat telefonul Samsung, în valoare de 1.200 de dolari, în apa barajului Kherkatta, din statul Chhattisgarh (centrul Indiei), în timp ce își făcea un selfie. 

El a spus că telefonul conține date guvernamentale sensibile și trebuie recuperat. Scafandrii nu au reușit să-l găsească. Oficialul a plătit să fie adusă o pompă pentru scoaterea apei din baraj. El a spus că a primit aprobarea verbală „să scoată niște apă din baraj într-un canal din apropiere”, pentru că „ar fi în avantajul fermierilor să primească mai multă apă”.

Pompa a mers câteva zile, scoțând circa două milioane de litri de apă din baraj. Cantitatea respectivă de apă ar fi suficientă pentru irigarea a 600 de hectare. Operațiunea a fost oprită după intervenția unui alt oficial, care a venit la fața locului în urma unei plângeri.

Rajesh Vishwas „a fost suspendat până la finalizarea unei anchete. Apa este o resursă esențială și nu poate fi risipită în acest mod”, a declarat Priyanka Shukla, oficial din districtul Kanker.

Rajesh Vishwas a negat că a abuzat de funcția sa. El a spus că apa extrasă din baraj oricum nu era utlilizabilă.

Citeşte şi: I-a rupt concubinei nasul cu dinții pentru că îl înșela

Exit mobile version