Acasă Magazin Chiftele cu cartofi și orez, la cuptor

Chiftele cu cartofi și orez, la cuptor

Chiftele cu cartofi și orez, la cuptor
Chiftele cu cartofi și orez, la cuptor

Ingrediente: 6 cartofi potriviţi, 50 g orez, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 linguri de pesmet, o legătură de pătrunjel, 4 căței de usturoi, 2-3 linguri de ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii cu coajă și lăsaţi-i să se răcorească.

Fierbeţi orezul în trei măsuri de apă.

Curățaţi morcovul și daţi-l pe răzătoarea mică. Tocaţi ceapa mărunt.

Căliţi ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei. Adăugaţi apă cât să le acopere și lăsaţi la foc mic până se evaporă apa, iar legumele sunt gătite.

Curățaţi cartofii de coajă și daţi-i pe răzătoarea mare. Adăugaţi legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust. Omogenizaţi compoziția.

Cu mâinile unse cu ulei formaţi chiftele, pe care le așezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coaceţi chiftelele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, aproximativ 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos.

Sursa: Pagini de Bucate

Exit mobile version